Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam wysokie alimenty.prosze o odpowiedzi

Polecane posty

Gość gość

Mam syna 3 letniego. Dwa lata temu przysadzone zostały mi alimenty 600zl przy zarobkach najniższej krajowej. Teraz eks wystąpiła o 1200 pln (sąd na czas oczekiwania rozprawę przyfasolil mi 800 bez rozprawy). Ja zarabiam 2400pln na dojazdy wydaje 400 mieszkam sam w domu 180m2. Gdzie koszta utrzymania są spore najbardziej w zimę bo ogrzewam gazem. Ale do sedna sprawy syn od małego był pod opieką mojej mamy a jego babci (moja mama zrezygnowała z pracy na rzec opieki nad wnuczkiem) opieka pn-pt w godz 8-17 za kwotę 800zl. Syn od września 2014. Roku zaczął uczęszczać do przedszkola koszt kolo 500pln.A mojej mamie skrocil się czasa pracy (i pensia z 800 na 700) boo go odbiera o 13 kładzie go spać i odbiór około 17. Moja eks złożyła pozew o zwiększenie bo wzrosło przedszkole. Ja z chęcią bym go odbierał z przedszkola o 13 jak również moja mama może mi pomóc za darmo.moja eks nie pozwala mi go odbierać (nie jestem wpisany do odbioru.)pomimo że zajmuje się dzieckiem dwa razy w tygodniu. Jest to robione specialnie utrudniają mi to po to żeby zyskać alimenty. Moja mam chce zrezygnować z opieki bo nie ma żadnych składek i twierdzi ze może go odbierać po lezakowaniu z przedszkola zupełnie za darmo ja mogę się poświęcić i go odbierać przed lezakowaniem. Jesteśmy z matką w kropce bo jak matka zrezygnuje to pewnie znajdą następna opiekunka po to żeby zyskać kasę do alimentow a moja eks złożyła dokumenty ze zarabia 1270 a w rzeczywistości zarabia 4tys. Ja złożyłem wniosek widzenia eks. Twierdzi ze to sąd ustali czy mogę odbierać a opiekunka jest potrzebna bo to dla dobra psychiki dzieciaka tak twierdzi. Proszę o wypowiedź z góry dziękuję jakk cos proszę pytać będę tu zerkal

Gość gość
Źle trafiłeś gościu, bo za chwilę cię tu matki suki zjadą....

Gość gość
Mojej eks matka jest na stanowisku kierowniczym i częściowo rozporzadza ludźmi moja mama częściowo podlega pod nią bo zaczęła prace na pól etatu gdy chciała cały etat powiedziała że nie mam a w rzeczywistości jest praca tylko specialnie żeby moja matka bawila dziecko

Gość gość
Juz o tym pisales

Gość gość
jeśli twoje dziecko więcej czasu spedza z twoja matka i toba to wystap o pieke nad nim i tyle .A poza ty to matka powinna udokumentować na co wydaje 1600 zl na dziecko (twoje 800 i jej 800)bo przecież nie tylko ty powinieneś utrzymywać małego.Argument ze masz duzy dom i utrzymanie kosztuje jest glupi jak nie stać cie na jego utrzymanie to go sprzedaj ,albo grzej tylko tam gdzie siedzisz a w reszcie pokoi poprzykrecaj kaloryfery

Gość gość
Ona udekumentowala opieka mojej matki 700 przedszkole 500 dojazd do przedszkola. 100 co daje nam już 1300pln wliczyla tez czynsz opłaty za mieszkanie w sumie dało to jej 2400. A sprzedać dom to co mam iść mieszkać pod most utrzymanie domu a mieszkania jest podobne bo w blokach dochodzi czynsz co daje w jednym i drugim około 1000 miesięcznie średnio

Gość gość
Chyba oboje lubicie zawyżac koszty mieszkania.:D

Gość gość
Niesttety troche jestem w podobnym temacie.Przy najnizszej krajowej moge Ci zostawic nawet200zl na zycie.Sad moze odebrac85%pensji na rzecz alimentow.I jesli bedziesz mial jakies ale to powie Ci ze masz zmienic prace,albo wziac dodatkowa.Dziecko rosnie i jego potrzeby tez wiec najczesciej podnosza i mozna taki wniosek o podwyzszenie dawac co pol roku.jedynym rozwiazaniem jest napisanie o obnizenie ale w tym samym czasie i jesli na jednej rozprawie sie trafi i oboje zargumentujecie zostanie tyle ile jest.ale jak juz jest sprawa o podwyzszenie to juz nic nie zrobisz.

Gość gość
Ale to juz bylo.