Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćMamaNiny

Jakie pieluchy?

Polecane posty

Gość gośćMamaNiny

Dziewczyny może wy podzielicie się ze mną swoimi opiniami i coś doradzicie. Córka ma rok. Od urodzenia używamy pampersow zielonych, chusteczek również. Ale od paru miesięcy notorycznie pojawiają się odparzenia i uczulenie zwłaszcza w pachnące. Pediatra zapisał nam maści, ale po nich skóra jest jeszcze bardziej zaogniona. Najlepiej jest po mące ziemniaczanej. Zmieniłam chusteczki na bambino i Nivea. Bez rezultatu. Teraz chce zmienić pieluchy, tylko na jakie? Przy starszym synu też używałam pampersow, nie mam więc rozeznania.

Gość gość
Nie uzywaj chusteczek, myj woda z mydlem i dobrze osuszaj.

Gość gość
Popieram, nie używaj chusteczek. Po siusiu wystarczy, że przetrzesz zwykłym wacikiem kosmetycznym zamoczonym w wodzie, po kupce użyj mydła np.biały jeleń. A pieluchy próbuj różne, byle byłyby bez zapachu, np.z biedrodnki albo lidla.

Gość gość
moja niunia jest młodsza, bo ma tylko 4 miesiące, ale my naprzemiennie używamy oryginalnych pampersów i dady. i wydaje mi się,że pampersy mogą uczulać przez ten zapach.

Gość gośćMamaNiny
Dziękuję Wam dziewczyny. Faktycznie może na początek zrezygnuje z chusteczek. Płynu do kąpieli, ani kremu nie zmienialysmy. Natomiast co do pieluch dada to sama nie wiem co o nich myśleć. Podobno teraz jest jakaś nowa lepsza wersja. Nie testowałam ich osobiście, ale znajome używają i niektórzy chwala inni odradzaja.

ja do 6 miesiąca uzywałam Pampersów potem zmieniłam na huggies no bo były tańsze i wszystko by było ok bo nie miała zadnych odparzen tylko ze huggies przy wiekszej ilosci moczu poprosu przesiakały takze mała bydziła sie rano z mokrapieluszka no i pomowie zmieniłam na pampers tylko ze sleep and play no tez z powodu ceny myslałam ze skoro pampers to beda dobre...ale od pewnego czasu moja córeczka dostała odparzeń i nie wiem czy to od tych pieluszek czy poprostu z innych powodów zawsze starałam sie dbac o jej pupcie i nigdy tak nie miała i teraz to juz nie wiem!moze te pampersy maja cos co uczula!?

Gość gość
Ja zawsze po kupie myję pupę pod bieżącą wodą, dokładnie. Chusteczki są dobre dla noworodków, jak kupa jest wyłącznie po mleku. Po stałych pokarmach trzeba wszystko dokładnie wyczyścić i odparzeń nie będzie.