Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niedoczynnosc tarczycy widac golym okiem?

Polecane posty

Gość gość

hej podejrzewam ze mam niedoczynnosc tarczycy juz dlugi czas ale nie mam zadnych objawow w gardle wiec czy mozliwe ze ja mam??? czy to widac golym okiem ? i czy zawsze robi sie taka gula w gardle ?

Gość gość
mam wiekszosc objawów niedoczynnosci tarczycy ale nic w gardle z gardlem wszystko ok wiec chyba jej nie mam co???

Gość gość
a jakie objawy masz?

Gość gość
albo ją masz? albo jej nie masz.

Gość gość
wtrzeszcz oczu , czasem szczególnie wtedy gdy mam ochotę na seks , moje oczy wyglądają jak wywalone tranzystory

Gość gość
jestem caly czas zmeczona nie mam sily na nic mam zimne rece prawie caly czas czasami mam problemy z oddychaniem i bije mi mocno serce czuje sie wtedy jak przed jakims zawalem do tego mam 24 lata 165cm i waze 43kg :/

Gość gość
szef , ponieważ mam trudne do wymówienia nazwisko woła mnie :żabie oczka do mnie!

Gość gość
jem ale nie tyje niczego sobie nie odmawiam jem sniadania/obiady/podwieczorki/kolacje a w miedzy czasie slodycze szczegolnie na noc przy filmie a i tak nie tyje :/ zaczelam tak chudnac od porodu czyli 3 lata temu :/

Gość gość
ale chyba nie mozliwe ze mam tarczyce przez 3 lata co? bo by bylo chyba widac to w gardle?? ja sie nie znam wiec prosze o podpowiedz

Gość gość
dziś pewnie cię robalami w szpitalu zarazili

Gość gość
To może być tarczyca, albo wiele innych chorób, jak także zwykłe osłabienie organizmu. Najlepiej zbadaj sobie poziom hormonów na początek.

Gość gość
a moze dolega mi cos innego??? juz sama nie wiem czasami mysle ze to przez to ze mam 2 dzieci i duzo pracy na glowie ale ja jak tylko wstaje rano to juz nie mam sily i najchetniej to bym tylko spala caly dzien ale oczywiscie sie nie da kto by sie zajmowal dziecmi opiekuje sie nimi robie wszystko w domu ale z wielkim trudem bo tak jak juz pisalam nie mam na nic sily:(

Gość gość
wlasnie dzis ide na badania krwi na tarczyce ale tak cchialam pogadac wczesniej z kims czy to mozliwe wogole

Gość gość
boszz, tarczyce masz od urodzenia! Tak jak i watrobe czy serce. Poza tym nie zawsze pojawia sie wole. Zrob badania i bedziesz wiedzial... A masz jakies objawy? Skad pomysl o niedoczynnosci?

Gość gość
tylko ze ja czuje sie tak juz dobre 3 lata :/ mieszkam w (UK) moj doktor to kompletny idiota (pakistan) dla niego wszystko jest ok i nie ma sie czym martwic :/ wystarczy na mnie spojrzec wygladam jak anorektyczka doslownie:(

Gość gość
przy niedoczynnosci sie raczej tyje, nie chudnie. ja mam niedoczynnosc od wielu lat i nie mam wola na szyi więc to żaden wyznacznik. nie trzeba miec wszystkich objawów na raz. zrób badanie TSH, to koszt 20 zł a dużo mówi o stanie twojej tarczycy

Gość gość
Z objawow to wyglada, ze masz problemy z taczyca. Powinnas koniecznie zrobic badania zanim wyniszczysz organizm.

Gość gość
jestem kobieta;) poczytaj co napisalam wyzej o objawach:)

Gość gość
chyba przy nadczynnosci sie tyje ? a przy niedoczynnosci chudnie? czy jak??

Gość gość
dokladnie na odwrót ;)

Gość gość
aha ;) no ale tak czy siak to mozliwe ze mam cos z tarczyca a nie mam nic w gardle przez tak dlugi czas??? bo mi problemy z tarczyca to sie kojarza z czyms w gardle taka kula.. ale nie wiem nie znam sie :)

Gość JA OD TARCZYCY
ja mam to wszystko co tu jest wymienione Główne objawy sugerujące nadczynność tarczycy to: uczucie gorąca wzmożona potliwość nerwowość, niepokój, rozdrażnienie drżenie rąk chudnięcie, pomimo zwiększonego apetytu częstsze oddawanie stolca / biegunka przyśpieszenie czynności serca, uczucie kołatania serca osłabienie siły mięśniowej wypadanie włosów

Gość gość
I CO MYSLICIE???

Gość gość
tarczyca to skomplikowany gruczoł. bardzo ciezko po objawach zewnetrznych stwierdzic co z nią jest nie tak. wole moze sie pojawic jesli masz ogniska zapalne albo nadmierne wydzielanie tyroksyny (nadczynnosc), ale czesto nie ujawnia sie na szyi tylko rozrasta sie nizej, przy mostku lub nad klatka piersiowa. trzeba zrobic serie badan zeby stwierdzic co z tarczyca jest nie tak. podstawa to TSH, a potem TPO, antyTPO i pare innych ktorych nazw juz nie pamietam. "na oko" nawet endokrynolog nie bedzie w stanie stwierdzic co ci jest

Gość gość
tylko ze nie mam biegunek tylko zatwardzenia :/ do tego caly czas zimne palce u rak i nog :/ mimo tego czuje czasami jak bym sie palila w srodku zwlaszcza jak mam te dusznosci i kolatanie serca:(:( boje sie wtedy ze juz umieram :(

Gość gość
Ja mam niedoczynność tarczycy od 7 lat i po mnie nie widać ze jestem chora na pierwszy rzut oka poza tym każdy ma tarczycy tyle ze inni mają ja chora. Idź d llekarza i da ci skierowanie na badanie z krwi tsh i się wyjaśni. Ile ty masz lat?

Gość gość
nom wlasnie dzisiaj ide chyba na te badania o ktorych piszesz spotkanie na pobranie krwi mam za 1,5 godziny ;) ale sie tak zastanawiam i chyba jak zwykle tylko stresuje juz na zaske;) ale taka juz jestem ;)

Gość gość
mam 24 lata 165cm wzrostu i waze jejku jedyne 43kg :( anorektyczka!!!!! tylko ze ja jem wszystko!!

Gość gość
caly czas jestes taka chuda czy ostatnio tak schudlas?

Gość gość
od kiedy urodzilam drugie dziecko 3 lata temu zaczelam tak chudnac przed ciaza wazylam 55-58 kg w ciazy z 65kg a teraz anorektyczka :( 43kg i to nie wiem czy dalej nie schudlam poniewaz ostatnio wazylam sie z pol roku temu