Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 3 miesiące i szlag trafił przespane noce pomocy

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, moje dziecko od dłuzszego czasu ładnie spało w nocy. Karmię piersią, zasypiało po jedzieniu ok 20-21 i spało do 3.30- 4.30 bez najmniejszego problemu. OD tyogdnia sytuacja diametralnie się zmieniła. Budzi sie srednio co 3 godziny, a czasem juz po półtorej od jedzenia. Pierwszy sen trwa najdłuzej- ok 4 godzin, potem juz spi max 2,5 Mało tego, chce ciagle wisieć na piersi, tak jak to było w pierwszym miesiącu. Gdy się naje, to i tak po chwili, zanim zdążę ja odnieśc do łóżeczka, szuka piersi i tak chce spać. Usypia dopiero, gdy ja połozę się w nogach i nie wiem... nie czuje mnie? Gdy wie, ze twardo śpi dopiero przekłądam ją do łóżeczka. Nie wiemy z meżem co się stało. Nic nie uległo zmianie- rytm dnia ten sam, schemat zasypiania taki sam, je jak zawsze, temperatura w pokoju taka sama. Macie pomysły? Jestem wykonczona, czuje się tak, jak po powrocie ze szpitala. Nie chciałabymw racac do tego, co już przepracowałyśmy z córką i było juz tak fajnie. Dodam jeszcze, ze należę do osób, które niestety jak się nie wyspią, to są nie do życia. CHodze jak zjawa, zimno mi, nie mam ochoty na wygłupy z dzieckiem. o 20 padam na twarz, ale jest jeszcze dużo rzeczy do zrobienia w domu i nie kłade się tak wcześnie. ktoś pomoże?

Gość gość
Jakiej pomocy szukasz? wszystkie przeszłysmy przez to samo i jakoś żyjemy. nieliczne mają takei szczęście, (jak np moja siostra), że dziecko miało 2 miesiace i spało 8 godizn bez budzenia się i tak mu zostało.... teraz ma 3 lata i śpi 10-11 godzin ... A moje dziecko zaczęło przesypiać 6-8 godzin dopiero jak miało pół roku. Nie martw się - będzie lepiej :) A jak skończy 3-4 lata to już będzie super :) moje ma 6 lat i już dawno zapomniałam o tych cięęęęężkich początkach. głowa do góry, aha i nie sprzątaj w kółko, nie gotuj nie wiadomo czego - po co/ ale odpoczywaj i np czytaj ksiażki albo oglądaj filmy keidy tyko masz cza, MUSISZ sie relaksować

Gość gośćmaja
ma 3 miesiące to może by zaraz zacząć spróbować dawać jej jakiś kleik ryżowy przed snem

Gość gość
Nie wiem, jakiej pomocy. Sa tu doświadczone matki, wiec moze mają jakies pomysły, co moze być przyczyną tak nagłej zmiany. Nie martwiłabym isę, gdyby tak było cały czas, ale spała ładnie, a nagle od tygodnia szlag to trafił nie wiedziec czemu.

Gość gość
Mój ma 10 miesięcy i budzi się jak noworodek do piersi co 2 godziny. Głowa do góry będzie dobrze

Gość gość
Mam zamiar odciagnąć mleko i podac jej przed snem z butli, zeby wiedziec, ile zjada na nc. Moze przestała ise najadac i głód ją budzi? Jezeli cos jej przeszkadza, to po prostu chciałabym to wyeliminować, dlatego szukam pomocy

Gość gość
ale kleik na jakim mleku? Chciałam uniknąć podawania mm,ale jak to ma jej pomóc, to spróbuję. GDy spała łądnie, byłą weselsza, wypoczęta, bardziej chetna do 'gadania"

Gość gość
U mnie mały jak miał 3 miesiące to sie zaczął budzić w nocy co 15-20minut. Czasem było tak, ze nie zdążyłam wrócić do swojego łóżka a juz wracalam z powrotem. I gowno dało mleko w nocy, klęski, viburcole i inne pierdoły. Po prostu tak miał, lekarz rozkładał ręce. Dzisiaj ma półtora roku i jest dużo lepiej, ale jak mu idą żeby, to jest masakra w nocy. Zabole wychodzą mu strasznie długo no i późno jak na swój wiek. Także nie wiem czy nie od tego to było, chociaż pierwszy ząb mu wyszedł jak miał 13 miesięcy. Ale współczuje ci, bo wiem jak to jest. Przyzwyczaisz sie.

Gość gość
Kleiki nie klęski oczywiście :)

Gość gość
Nie bardzo autorko rozumiem czemu jesteś taka zaskoczona :D Myślałaś, że jak Ci dziecko pięknie noce przesypia, to tak już będzie zawsze? :D Właśnie na swojej skórze przerabiasz skok rozwojowy, to normalka. Jeszcze chwila i dziecko Ci się elegancko przestawi, cierpliwości, przerabiałam to 3 razy ;) Zapewne nic jej nie przeszkadza. Nie wiem jak u innych producentów, ale np kleik Bobovity można przygotowywać na mleku z piersi tylko weź poprawkę na to, że będzie rzadszy - musisz go więcej dosypać albo rozcieńczyć w mniejszej ilości mleka. To dobry pomysł, na pewno na noc nie zaszkodzi. Będzie dobrze, głowa do góry - czeka Cię jeszcze kilka takich przestawień malucha ;) Powodzenia!

Gość gośćmaja
jak możesz ściągać swoje mleko to możesz do niego spróbować kleiku trochę dosypać

Gość gośćmaja
moje dzieci długo nie przesypały nocy i wiem że tak bywa ale jak u ciebie spała już ładnie to coś jest na rzeczy i nic tu nie da wredne gadanie oburzonych mamusiek, ma kobieta prawo czuć się zmęczona i szukać pomocy

Gość gość
Ja czasami udaje ze sie slysze i po prostu spie dalej, a maz wstaje ma lekki sen wiec i tak by sie obudzil gdybym wstawala

Gość gość
a kto tu jest wredny i oburzony? :o :o wyjmij ten kij dup/ska :o po prostu śmiejemy się (życzliwie :o) bo widać, że to pierwsze dziecko autorki i jest taka zdziwiona. Ale to bardziej urocze, niż irytujące, spuść trochę powietrza z tego tonu :o 🖐️

Gość gość
pora sie przyzwyczaic,wcale nie musi byc nic na rzeczy. Dzieci raz spia lepiej a raz gorzej. Moj syn tez spal ladnie potem zaczal sie budzic o 2 w nocy wyspany, wiem jak to jest chodzic totalnie wykonczonym ale czasami tak wyglada macierzynstwo. To nie tylko piekne spioszki i cudowny dzidzius ciagle spiacy. Trzymaj sie rytmu dnia i wkoncu sie unormuje. Dzieco ma dopiero 3 miesiace ma prawo budzic sie po nocy.

Gość gośćmaja
jak dziecko spało już jakiś czas ładnie to nie dziwię się że matka jest zaskoczoa zmianą i obojętnie czy to pierwsze dziecko czy kolejne

Gość gość
raczej przy kolejnym dziecku matka nie jest zaskoczona taką sytuacją, wręcz przeciwnie, tylko czeka kiedy nastąpi ten wątpliwie miły przełom ;) ale jesteś nastroszona :o