Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Omi

Różnica wieku miedzy dziecmi. Jakie sa wasze oceny i spostrzeżenia?

Polecane posty

Gość gość Omi

Mam synka 2,5 roku i kurcze ni jak sobie teraz nie wyobrazam miec niemowlaka przy nim. Jest mega żywiołowy i skupia max uwagi. Od wrzesnia pojdzie do przedszkola wiec planuje odsapnac. Zrobic prawo jazdy i poszukac jakiejs pracy. Wiec chyba drugie dziecko bedzie z roznica wieku 4,5 lub 6 lat. Czylyli jak bede miec 34 -36 lat.

Gość gość
no i????

Gość gość Omi
Tak pisze... Chciałabym juz maluszka ale jednak nie moge sobie teraz na to pozwolic.

Gość gość
To staraj się wtedy jak bedziesz mogła sobie na nie pozwolić. Z drugiej strony żeby zajście w ciąże to było takie hop siup....a jak będziesz sie starać 2-3lata? Jakie to będzie mieć znaczenie? żadne.

Gość gość
ja mam 37l. staram się o drugie

Gość gość Omi
Ja Wiem ze latwo zajsc moze nie bedzie. Moja szwagierka drugie dziecko miala 38 l i miala 12 lat roznicy. Jej corka pisze w tym roku mature a syn idzie od wrzesnia do 1 kl ma 7 lat

Gość gość
Ja mam teraz tak. Syn starszy od córki o 7 lat...jak jest? jest i było dobrze, no nie bawią się jakoś super razem on ma teraz 12 ona 5 ale od samego początku był bardzo pomocny, nie zazdrosny, empatyczny.... Teraz jestem znowu w ciąży i myślę że też będzie dobrze.... Może nie będą bawić się tak jak przy różnicy 1/2 letniej... ale przecież rodzeństwo jest na całe życie a nie tylko jak dzieci są małe.... Zawsze to lepiej niż być jedynakiem i być samemu... Moje dzieciaki będą się wspierać bo juz teraz widzę ze się kochają... Syn mówi ze będzie z wózkiem chodzić, córka ze jak będę karmić dzidziusia to ona mi zrobi kolacje ;-) mam szczęście ze mam takie kochane dzieci.... Mam nadzieje ze te trzecie tez takie będzie

Gość gość
U mnie jest prawie 2 lata różnicy i dla mnie jest idealnie. Jednak dla każdego inna różnica będzie dobra. Postaraj się autoko wtedy, kiedy będziesz na to gotowa. Nic na siłę.

Gość gość
ja mam jedno dziecko ale mi sie wydaje że najlepsza różnica to do dwóch lat. Przejdziesz pieluchy za jednym zamachem i poźniej masz dwójeczke która razem sie bawi. A tak to odsapniesz, wyjdziesz z pieluch i znowu sie pakujesz w pieluchy i bezsenne nocki.

Gość gość
Moja szwagierka ma synow z 11-letnia roznica wieku. I moze na poczatku ten starszy sie cieszyl, pomagal, potem bawil sie z mlodszym, to teraz starszy, juz 15-letni, uwaza 4-latka za balast. I sie niedziwie, chlopak dojrzewa, ma swoje hobby a szwagierka mu mlodego wpycha. Co do tego smiesznego tekstu o jedynaku pozbawionym rodzenstwa, to sienie zgadzam-ile ja znam rodzenstw, ktore w doroslym zyciu sie tylko toleruja ?

Gość gość
między moimi dziećmi jest 15 miesięcy różnicy i w zasadzie wszystkie mi już teraz kobietki zazdroszczą, dwa odchowam niemalże za 1 razem i każda mi mówi, że jak już wyjdzie z pieluch, smoczków i nieprzespanych nocy to nie chce się po kilku latach znów do tego wracać, więc mówią, że dobrze że mam dzieci z tak mała różnicą wieku