Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

artaja

krzywa przegroda nosowa w ciąży

Polecane posty

Moje Miłe, jestem w 10 tc, od samego początku mam potężny katar, obecnie już nie do wytrzymania. Od 5 tc mocno wymiotuję, a katar dodatkowo wzmaga u mnie torsje i wymioty. Kilka dni temu laryngolog orzekł, że to wina krzywej przegrody nosowej, która powinna być natychmiast operowana. Oczywiście w ciąży operować nie można. Lekarze pozwalają mi psikać tylko wodę morską i robić delikatne parówki z mięty. Próbowałam też krople dla kobiet w ciąży Prenalen i homeopatyczne Euphorbium. Nic nie działa a mnie ten katar dobija tak, że coraz mniej cieszy mnie ciąża. Całymi dniami leżę, smarkam, duszę się i wymiotuję na zmianę. Czy któraś z Was miała podobny problem i poradziła sobie? Jak? Będę wdzięczna za każdą radę :)

Gość gość
sprobuj inhalacji wickiem, woda morska najlepiej taka z dodatkiem olejkow eterycznych ktora mozna uzywac kiedy potrzeba. ja rowniez mam krzywa przegrode nosowa, wielu lekarzy orzeklo ze to sie kwalifikuje do operacji, ale w koncu trafilam do laryngologa ktory stwierdzil ze operacja przegrody zazwyczaj ma duze ryzyko, tzn zrobia przegrode ale uszkodza scianke nozdrzy i potem robia sie polipy narosle i inne takie, bardzo odradzil mi te operacje. z inhalacjami jakos sobie radze, ale jak zlapie katar to mam go miesiac na bank.

Inhalowałam się samym olejkiem, ale kupię jutro wicka, dzięki.

Gość gość
Dzień dobry wszystkim panią ! Tak z innej beczki polecam wam udział w konkursie z okazji dnia kobiet do wygrania są bony na zakupy o wartości 250 zł ! : dzienkobiet.5v.pl Mi sie udało wiec postanowiłam się pochwalić pozdrawiam Karolcia

Hm, ciekawe skąd wiesz, że Ci się udało, skoro jest napisane, że zwycięzca zostanie ogłoszony 1-08-2015... i będzie jeden zwycięzca... a koszt wysłania smsa to 30,75 brutto... brawo!

Gość wifigdańsk
ja mialam podobnie tyle ze operację zrobilam sobie dosłownie na miesiac przed zajsciem w ciazę a ty wczesniej nei wiedzialas ze masz krzywa przegrode? nie mialas kataru? teraz to tylko zostaje ci czekac az urodzisz. idz do apteki,popytaj,dadza ci jakies środki.

Gość gość
Je.bnij sie patelnia w ryj moze wyprostujesz :)

Gość wifigdańsk
hehe mi tak samo kolega powiedział tyle ze moze nie tak brutalnie:) a na powaznie to ja zdecydowanie DOradzam operacje-mi pomogła, odmieniła bardzo moje zycie oczywiscie na lepsze. poza tym jak masz takie ataki kataru to tez moze byc to problem alergiczny,musialabys sie zbadac tez pod tym kątem. alergiczne zapalenie śluzówki nosa tak się fachowo nazywa.

Gość artaja
Miałam katar latem, o alergii wiedziałam i latem brałam leki, ale o przegrodzie dowiedziałam się tydzień temu. Dostałam w aptece sól do psikania i homeopatyczne krople ale nie pomagają. Pomyślałam, że może ktoś miał podobny problem ale chyba zostaje tylko patelnia ;)

Gość wifigdańsk
autorko na krzywa przegrode nia ma rady jak tylko operacja. ewentualnie mozesz się jakos ratowac sola morską, eukaliptusem itd a po porodzie od razu się zapisz na zabieg. a alergia to ina sprawa za ktorą tez powinnas się zabrac bo nieleczona sama nie przejdzie wrecz preciwnie.

Gość HANUSZKA82
Cześć Artaja. Ja mam ten sam problem. Jestem w ciąży i mam zapalenie zatok od krzywej przegrody nosa.ciagle zatkany wręcz napuchniety nos. To jest jakaś masakra. Muszę radzić sobie i oddychać ustami. Jedna rzecz oprócz kropli soli morskiej i gorących inhalacji mi pomogła. Taka Gruszka do nosa dla dzieci do kataru. Ściągam nią katar i wydzieline z zatok bo nie mogłam wysmarkac suchy nos. I ona trochę pomaga. Czasem przykladam coś zimnego z lodówki do nosa żeby obkurczyly się naczynka w nosie i wtedy też lepiej się oddycha. I też czekam na operację przegrody bo już mam dosyć tych duszności :(

Gość HANUSZKA82
Artaja jeśli przeczytasz ta wiadomość to daj znać jak wytrzymałas do porodu i jak dzidziuś czy zdrowy i czy mu nie zaszkdzily te problemy z nosem