Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka jest minimalna kwota dla singla aby się utrzymać na poziomie przez miesiąć

Polecane posty

Gość gość

Za ile potraficie przeżyć ale tak szczerze i na poziomie (nie głodując) przez miesiąc?

Gość gość
Ale chodzi tylko o jedzenie?Jestem w stanie przeżyć (mając rower) za 450-500zł w tym jedzenie (150-200) i pokój wynajęty w najgorszej dzielnicy plus net. Szmaty w sklepach pepco textilmarket bazar też nie majątek. Żarcie wtedy kupuje w promocjach, wyłącznie warzywa, ew. owoc sezonowy, pieczywo pszenne, duużo ziemniaków plus twaróg lub groch jako źródło białka, bo te 2 są najtańszym źródłem protein w przeliczeniu na kg w porównaniu z indykiem czy kurczakiem, którego się brzydze :o Kiedyś nawet wyliczyłam sobie minimum kaloryczne i do tego dopasowałam menu i zakupy, wyliczając kalorie każdego produktu i ew. dania i zmieściłam się w 170zł :p Jednak jestem szczupak, więc mi wystarczy 1200 jako minimum dzienne :) Lepiej jednak starać się równać do góry, niż do dołu z poziomem życia.. Nie sądzisz?

Gość gość
Takie mamy czasy gdzie wszędzie płacą nawet studentom po studiach 800-1300zł netto za to da się przeżyć samemu (tym bardziej jak się zjada tylko kanapki)

Gość gość
Ja zarabiam 2tys, za mieszkanie płace jakieś grosze a i tak mi ledwo starcza :D