Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szyjka krotka

Polecane posty

Gość gość

hej co oznacza ze szyjka bardzo krotka brak rozwarcia bardzo nisko glowka? To znaczy ze moge zaczac rodzic niedlugo?

Gość gość
to oznacza ze głowka dziecka bedzie wstawiac sie w kanał rodny ,ale jak jeszcze nie ma rozwarcia to do porodu jeszcze troche pozdrawiam

Gość gość
no oki to dobrze bo juz sie martwilam a to dopiero 30 tc

Gość gość
troche sie martwie bo mam od kilku dni skircze

Gość gość
Jak szyjka zamknieta i bez rozwarcia to nie martw sie. Tylko oszczedzaj sie,zeby sie nie skrocila za bardzo. Skurcze moze braxtona hicksa. Norma.

Gość gość
to znaczy ze masz sie oszczedzac i duzo lezec bo jak dziecko nisko a szyjka krotka i do tego skurcze to mozesz urodzic przedwczesnie

Gość gość
Skracanie szyjki na pewnym etapie ciąży to już chyba norma jakaś dopuki nie ma rozwarcia to sie nie martw ale odpoczywaj, dużo leż bo to się może zmienić jak u mnie. W polowie grudnia bedąc na wizycie w 26 tc szyjka skrócona ale zamknieta, na początku stycznia dokladnie 5 stycznia na wizycie poza planowej bo mi sie infekcja zdażyła 1, 5 cm rozwarcia za 2tyg na kontroli już było 2 cm i lezenie w szpitalu a tam.okazało się ze jeszcze dzień dwa i moglabym zacząć rodzić a byłam w31 /32tc. Zatrzymali skurcze poleżałsm w ICZMP w Łodzi i teraz leze plackiem do końca ciąży obecnie 36/37 tydz takze juz zaraz niedługo koniec. A i wazne nie masuj brzucha moj gin i polozna tez powiedzieli ze takie masowanie i smarowanie brzucha powoduje skurcze a skurcze powodują skracanie i rozwieranie szyjki

Gość gość
podbijam do tego doszlo mi klucie w pochwie

Gość gość
jest ktos?

Gość gość
a co byś jeszcze chciała usłyszeć? Musisz się oszczędzać jeśli chcesz urodzić w terminie. Lekarz na pewno powiedział Ci,że musisz leżeć i brać leki. Więc to rób.

Gość gość
tak dostalam nospe.. I mam lezec

Gość gość
!???

Gość gość
Dziewczyny jak lekarz gin bada stan szyjki? widzi to normlanie na usg? jak robi przez brzuch??

Gość gość
nie dopochwowo .ale podobno doswiadczony lekarz ci stwierdzi badajac ginekologicznie ale czy to prawda nie wiem bo mi powiedzial po ginekologicznym ze szyjka na max skrocona.a usg nie zrobil ani ktg jakas masakra i jade do swojego gin