Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moja córka dobrze waży i mierzy?Czy to nie wymaga badań?

Polecane posty

Gość gość

Niby to jest w normie ale nie szkodzi zapytac Waga urodzeniowa 3650g 56cm na rok 12kg 82cm teraz półtora roku 13kg (moze 12.900 bo ubrana była)88cm Jest bardzo wysoka bo to wszystko jest ponad granicami 97cm i to dużo no i wagowo tak 90centyl.Stopke tez ma dużą bo 23 zimowe teraz bedzie 24. Moja pediatra mówi że wszystko ok- ale ja sie boje że ona taka wysoka to moze coś nie tak z hormonami albo czegoś może miec niedobór np. wapnia. Mleka nie pije bo odrzuciła i piers i mm w 8 miesiącu :/ ,jajka przejdą tylko w zupie(zupy uwielba) więc sniadania i kolacje to zwykle kasza na mm i w między czasie jogurt naturalny z owocami ze słoika i to wzystkie mleczne posiłki. Tak po za tym to je wszystko najbardziej lubi kasze perłową gryczaną białą itp ale mleko jest fe do picia:/. Boje sie żebym czegoś nie zaniedbała. Bo mam wrażeni że jest troche blada i ostatnio strasznie wcześnie mi sie budzi. Spała do 7.30 a teraz 6 rano.

Gość gość
upup

Gość gość
Wygląda, że dobrze, jest po prostu duża, moja miała przy urodzeniu dokładnie takie same parametry jak Twoja, na rok miała 9kg, na półtora 11 - z tym, że walczylismy z alergiami w tym czasie. Wzrstu miała odpowiednio 77 i 82 - także Twoja córka wydaje mi się proporcjonalna. Nie zamrtwiaj się tak - jak je róznorodnie to powinna być dobrze odżywiona:)

Gość gość
zrób jej badania a nie na forum głupio pytasz

Gość gość
Chyba je ok:)-jadłospis z dzis -7 rano kasza -9.30 potem banan(3/4) -11.30obiad kasza marchewka cebula polędwiczka wieprzowa i 3 łyżki natki pietruszki (dusiło sie na konie dodałam natke) drzemka 3h -15 zje pewnie polędwiczkę z fasolką szparagową -17.30 jogurt naturalny120g+owoce 60g 19.30 kasza W dzień pije wode albo herbate parzoną z kopru włoskiego czsem jak bardzo prosi dostanie herbatnik albo kilkanascie ziarenek kangusów do miseczki/ryżu preparowanego albo chrupke kukurydzianą takiego palucha.

Gość gość
Będę u pediatry bo nam sie mmr odwleklo przez zęby ale wyszła jej ostatnia 3ka czyli komplet i mamy iść na wizyte to sie zapytam w przyszlym tygodniu.

Gość gość
unikaj chrupek, bardzo szkodza zebom

Gość gość
A co jej moge dawac lepszy ten ryż preparowany? Bez cukru jest. Niestety moja mama ją nauczyła i teraz mała sama pochodzi i prosi:/

Gość gość
i te kaszki zlikwiduj - dziecko już tego nie potrzebuje, zamień na owsiankę czy kaszę jaglaną

Gość gość
zapomniałam dopisać je też muesli na mm hupuje takie hippa dla dzieci 1-3l. więc to nie zawsze jest kasza daje jejtą serie bobovity bez cukru pelnoziarnista i wielozbożowa albo taka żółta na zdrowy brzuszek one są złe te kaszki? niby napisane bez cukru...

Gość gość
A mm można gotowac? Do owsianki? Czy na krowim?

Gość gość
wysoka to nie tak z hormonami?:O ile Ty masz lat?:O

Gość gość
Ja się podpinam pod pytanie, bo też się martwię, tylko w drugą stronę. Mój 4-latek ma podobną wagę i wzrost do twojej dziewczynki!!! Ma 15 kg i 98 cm wzrostu. Martwię się odkąd skończył 2 lata i zauważyłam, że jest drobniejszy niż rówieśnicy, ale jak do tej pory mój pediatra "olewa" sprawę. Byłam teraz na bilansie i wagowo jest między 10 a 25 centylem, za to wzrostowo między 3 a 10 centylem. Lekarz standardowo stwierdził, że wszystko jest w porządku i chyba będę musiała zacząć jeździć po specjalistach na własną rękę. U neurologa już z nim byłam 2 lata temu i rok temu, hormony mu sprawdzałam, gdzie jeszcze szukać przyczyny niskiego wzrostu?

Gość gość
A ty głąbie nie wiesz że np. tarczyca i inne mogą narobić problemów ze wzrostem i wagą? Nic dziwnego że autorka sie matrwi.

Gość gość
Moja mała ma 1,5 roku ma 11,500 i 87 cm i lekarz mówił, że idealnie, więc nie rozumiem twojego niepokoju, a patrząc na jadłospis moja je dużo więcej, pije tylko wodę, rano mleko bebilon, a wieczorem bebilon z kaszą kukurydzianą.

Gość gość
jest wszystko ok, mojego kolegi corka ma 13m i 88cm, jest poprostu wysoka dziewczynka.

Gość gość
ojjj.. no spora jest.. dla odmiany ja mam maluszka.. 26 miesięcy, 11kg, ok 84cm w jadłospisie Twojej córki brakuje mi normalnego śniadania lub kolacji, zależy jak kto woli podawać.. gdzie pieczywo, wędliny, żółty ser, biały ser, warzywa na kanapce? i po co kasze gotujesz podajesz z mm, zamiast na zwykłym robić.. oczywiście tego mm nie gotujesz, bo wiesz, że nei wolno..