Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie jest najbardziej oplacalne wyksztalcenie. Corka ma dylemat

Polecane posty

Gość gość

Moja córka wybiera się na medycynę, lub pokrewne w tym kierunku i właśnie ma dylemat na temat przyszłości co najbardziej jest opłacalne Czy wybrać kardiologie , czy psychiatrę czy tez na weterynarie - nad tymi 3 najbardziej rozwaza Waszym zdaniem co najbardziej jest pewne przyszlosciowo?

Gość gość
Do kardiologii czy psychiatrii jeszcze długa droga 🖐️. Najpierw niech zda maturę.

Gość co najbardziej oplacalne
Z dostaniem się na wybrane studia probemow mieć żadnych nie będzie, waha się nad specjalizacjami które najbardziej oplacane

Gość gość
taka młoda a już pazerna trochę pokory...

Gość gość
studenci medycyny to najbardziej zmanierowana grupa młodych ludzi, uważają się za lepszych od innych studentów, którzy mają równie ciężkie jak nie cięższe studia

Gość gość
jeśli chodzi o specjalizację, to niech córka zapomni, że będzie sobie wybierać jak w ulęgałkach... pójdzie tam, gdzie będą miejsca w danym roczniku

Gość gość
żeby córunia nie była zbyt pewna siebie, jeszcze matury nie zdała, jeszcze studiów nie zaczęła, a to jeszcze trzeba je skończyć, potem specjalizacja, pod warunkiem, że się dostanie, poza tym trzeba być dobrym w tym co się robi, a ona może nie mieć talentu ? A już pieniążki liczy buhaha

hm.. ciężko mi sobie wyobrazić jakos o wiele bardziej ceizsze studia od np. kardiologii, czy innych specjalizacji medycznych,zapewne inne są na podobnym poziomie ciężkie ,ale aby cięższe? wątpie w to Moja corka jest bardzo ambitna i myśli przyszłościowo, stawia na przyszłościowy zawod a nie tymczasowy w postac***edagogiki ogolnej co po niej nic nie masz konkretnego

Gość gość
Napisałam ci że do wyboru specjalizacji to jeszcze dłuuuuga droga.

Gość gość
no właśnie, jest ustalana liczba miejsc na specjalizacjach, w których są braki kadrowe, na kardiologii braków nie ma, a zanim córka skończy studia, to będą miejsca tylko na geriatrii :P a to raczej opłacalne nie jest, emeryci groszem nie śmierdzą i prywatnie do lekarza nie chodzą...

Nie zgadzam się, corka pójdzie tam gdzie sobie wybierze a nie tam gdzie miejsca będą Jak pisałam, z dostaniem się na studia zadnych problemów nie będzie mieć to wiemy, przejść również przejdzie bezprobemowo , ale najważniejsze jest co najbardziej opłaci jej się w zyciu wykonywac

Gość gość
KObieto. Wiesz chociaż kiedy wybiera się specjalizację?

Ona problemów z dostaniem się na wybrane studia i na wybrana specjalizacje mieć NIE będzie i to każdy o tym wie, wiec jak najbardziej w jej sytuacji ma prawo myslec gdzie siebie najbardziej widzi i co jest najlepsze przyszlosciowo

Gość gość
mamusia zadufana w sobie tak jak córcia ciężko ci sobie wyobrazić trudniejsze studia, a są np techniczne i ścisłe kierunki, córunia nie dałaby sobie rady na kier. matematycznych więc nie porównuj do pedagogiki mamuniu!

Gość gość
Czy wiesz kiedy na kierunku lekarskim wybiera się specjalizację?

Wiem kiedy wybiera się specjalizacje, kiedy ogólne przedmioty z medycynej ogolnej zaliczysz, po tym specjalizacje obierasz i masz staze ,praktyki i pierdylion roznych stopni i szczebli wybierając specjalizacje zanim ją obronisz

Gość gość
Po zdaniu lep-u? Wiesz kiedy się lep zdaje?

Gość gość
pierdylion to ty masz w mózgu i twoja córka pewnie po tobie ma tak samo

Uwazam ze techniczne i ścisłe kierunki mogą być, albo nawet są na rowni trudne z medycyna, ale aby trudniejsze od medycyny to już wątpię w to

Moja corka bezproblemowo z nauką stoi, nie znacie jej wiec nie krytykujcie jej Ja akurat z scislych przedmiotów nie byłam dobra ,nawet na med. bym się nie dostala, có nie poszła w moje ślady cale szczęście , jest o wiele bardziej zdolniejsza ode mnie

Gość gość
No i? Pytałam czy wiesz kiedy zdaje się lep, po którym będzie mogła wybrać specjalizacje - a raczej pójdzie tam gdzie będzie miejsce.

Gość gość
to niech córka złoży papiery na jakiś ścisły kier. i zobaczymy, czy się dostanie :P nie wiem, co w tej medycynie jest takiego trudnego, ja skończyłam ją i jeszcze jeden chemiczny ścisły kier. więc mam porównanie, co było trudniejsze lekarzów jak mrówków, a ten drugi kier. kończy 12 osób max pracuję też w tym drugim kier. i nie ze wzgl. na pieniądze ale na prestiż i elitarność i nie jestem taka zarozumiała jak twoja córka liczę na to, ze ją wykładowcy utemperują, o ile się w ogóle dostanie gdziekolwiek :P

Medycyna jak najbardziej tez jest ścisłym kierunkiem, wiec o czym wy piszecie/ oczywiście ,ze zlozy papiery na medycynę i zastanawia się nast. jaką specjalizacje obrac Co do specjalizacji to pisałam powyżej kiedy ją się obiera. Poczytac Oczywiście ze córka dostanie się na ścisłe kierunki i to ma jak w banku

Gość gość
zamiast pytać na kafe to przejdź się z córką po lekarzach różnych specjalności i zapytajcie ich ile zarabiają i czy im sie opłaca zobaczymy, co wam odpowiedzą jestem lekarką i uważam, że trzeba mieć powołanie a nie tylko kasa i kasa wstyd! ale spróbujcie, jak jesteście takie cwane

Gość gość
"corka pójdzie tam gdzie sobie wybierze a nie tam gdzie miejsca będą" chyba cię powaliło, myślisz, że Min. Zdrowia uruchomi specjalizację specjalnie dla twojej córuni??? pójdzie tam, gdzie zostaną utworzone miejsca, tak to wygląda

Do tematu !!! Pytam się o najbardziej przyszlosciowy zawod, nie wasz interes czy corka będzie mieć problemyz dostaniem się czy nie Jak dla mnie to nic wybitnego jakos przejść medycynę, żadna filozofia i córka sobie poradzi, to ze wy załamujecie się na sama myśl i od razu ją skreślacie to swiadczy o waszych niedostatkach Albo odpowiadacie na pytanie ,albo darujcie sobe wrozenie z fusow jak jej się nic nie uda Nie widze corki na pedagogice, ma isc na przyszłościowe studia i pójdzie

Gość gość
to ty sama pisałaś że po pedagogice nic nie ma

Gość gość
w ogóle to jest temat o ciąży i porodzie a nie o 19 letnich pannach wynoś się stąd matrono!!!!

Bo wlasnie tak jest, multum osób wybiera się na pedagogikę, nic z tego nie ma i chyba corke bym smiechem zabila jakby tam widziała swoja przyszłość. Jest zdolna wiec pojdzie na cos bardziej renomowanego , ja place- ja wymagam

Gość gość
matka do wybpru specjalizacji zostalo jej jakies 7 lat jak wszystko dobrze pojdzie. To kupa czasu na przemyslenia.