Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PZU urodzenie dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś się orientuje ile dostanie się z ubezpieczenia PZU na urodzenie dziecka, jeśli ktoś płaci ok. 40 zł/mc ? dziękuje za odpowiedzi

Gość Anka98987898
A co to ma do rzeczy? Z PZU dostaje się pieniądze za urodzenie dziecka i to nie małe. Tak samo jak za zgon dziecka itp. Płacisz co miesiąc składki i w związku z tym, masz później dodatkowe pieniądze, gdy np. będziesz miał operację albo będziesz w szpitalu. To normalne. Tak wygląda ubezpieczenie w PZU. A odpowiadając na Twoje pytanie. Dla mnie ciąża to choroba. Jestem w trzecim miesiącu ciąży i mam ochotę umrzeć. Wymioty, ciągłe mdłości, bóle pleców, już nawet ciężko mi się podnieć z łóżka, bo mnie od razu boli brzuch, bóle głowy itp. Każda kobieta inaczej znosi ciążę. Kiedyś mi się wydawało, że ciąża to nie choroba, ale teraz gdy sama jestem w ciąży to mam wątpliwości. Poza tym te ciągłe badania, i ciągły strach, bo torbiele na jajnikach znów się powiększyły, bo dziecku grozi małopłytkowość. To już na chorobowym byłam bardziej zdrowsza niż będąc w ciąży. I tak mogę wymieniać.

A jesteś na grupowym ubezpieczeniu czy sama sobie opłacasz? Jak na grupowym to spytaj księgowej czy tam kogoś z biura a jak sama to zadzwoń do Pzu i sie spytaj. Ja jestem na grupowym, ale płacę składkę 60 zł i za urodzenie dziecka płacą 1700, płacę ubezpieczenie również za męża, który też dostanie 1700 zł za to, że urodzi sie nam dziecko (to do tego Pana wyżej, który się zbulwersował, że można dostać pieniądze za urodzenie dziecka).

Gość gość
buehehe to misio sie popisal, wymadrza sie a gowno wie

Wysokość świadczenia zależy od ogólnych warunków zawartego ubezpieczenia. Jeśli napiszesz nam, za pośrednictwem aplikacji Centrum Pomocy http://tak.to/pzucentrumpomocy, swoje dane, będę mogła to dokładnie dla Ciebie sprawdzić. Pozdrawiam Ewa_PZU