Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cesarka

Polecane posty

Gość gość

Jestem już po terminie i nic się nie dzieje a gin nie chce mi dać skierowania na cc.. jak go mogę namówić. Byłam w szpitalu i puścili Mnie do domu bo nic się nie dzieje skurczy brak rozwarcia niema szyjka zamknięta... a jestem 3 dzień po terminie. . Chciałabym mieć to już za sobą bo to moja 1 ciąża i się trochę obawiam o maleństwo....

Gość gość
To zalezy od lekarza. Jesli jest uparty to go nie namowisz. Nie porponuje,zebys dala mu lapowke,bo to przestepstwo. 3dni po terminie to normalne. Przeciez dziecko prawie nigdy nie przychodzi dokladnie w dacie okreslonj przez lekarza. Chyba,ze po prostu nie chcesz sn i wolisz rodzic cc. Moze porozmawiaj szczerze z lekarzem i zapytaj czy jest mozliwosc,zeby skierowal.

Gość gość
Nikt nie da ci skierowania tylko dlatego,że jesteś po terminie.Jeśli wszystko jest ok to czekają az akcja sama sie zacznie.Tydzień po wezmą cie na wywołanie.Ja urodziłam 7 dni po terminie,akcja sama się zaczęla a skończyło się na cc po 12h.

Gość gość
Czasem nawet czekają 14dni na wywoływanie, choć to przecież niebezpieczne. Cc zrobią jeśli poród się zaczął, ale zbyt długo nie ma postępu. Jeśli nic się nie zaczyna to nie ma wskazań do cc. Poszukaj prywatnej kliniki i opłać sobie cc. Albo spr ile kosztuje w Twoim szpitalu cc dla nieubezpieczonych i zaproponuj tę sumę w swoim szpitalu. Bo bez wskazań za darmo nikt Ci cc nie zrobi.

Gość gość
Poród o czasie to ten między 38 a 42 tc. Nie panikuj.

Gość gość
To ze jesteś po terminie nie jest wskazaniem do cesarskiego cięcia ... Inaczej połowa matek była by po cc