Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przewijak czy jest potrzebny?

Polecane posty

Gość gość

Tak się zastanawiam na jego kupnem, służy do 3 mies, doradźcie

Gość gość
nie miałam i jakoś wychowałam dwóch synów.

Gość gość
wygodniej jest ale bez niego tez da sie przezyc

Gość gość
Ułatwia życie ale bez się obejdzie

Gość gość
Mój uwielbia leżeć na przewijaku i wywijać nogami z gołą pupą. Na łóżku np mu się nie podoba tak bardzo. Niedługo skończy 4 miesiące. I niestety wkrótce chyba "wyrośnie" z przewijaka

Gość gość
Przy pierwszym dziecku miałam i dużo z niego korzystałam. Przy drugim nie miałam i nie brakowało mi go. teraz też raczej nie będziemy kupować.

Gość gość
moim zdaniem niezbedny. Dużo czasu maluch tam spędza. Przewijanie, przebieranie. Jest miękki, ma wyższe boki. Oczywiście możesz przewijać na łózku, ale kręgosłup Ci siądzie od nachylania no i będziesz brudzić wszystko.

Gość gość
Nie jest niezbędny, ale czy potrzebny- mi był potrzebny, odczułam różnicę bo kupiłam go dopiero po ok. miesiącu. Od schylania się na łóżku bolały mnie plecy, a przy noworodku sporo tego przewijania i przebierania. Używałam dłużej niż 3 mce. Koszt niewielki, więc nie rozumiem też skąd wątpliwości...

Gość gość
wiem że koszt jest niewielki, ale krótko służy a potem co z nim zrobię więcej dzieci nie planuję, a tych gadżetów i tak jest sporo przy małym dziecku, sprzedać to ciężko, ewentualnie można komuś oddać, ale jak mówicie że wygodniej i że kręgosłup boli jak się go nie ma to chyba zastanowię się nad jego zakupem

Gość gość
Ja nie mialam I mnie kregoslup nie bolal od przewijania na lozku. A mam trojeczke.

Gość gość
Ja mam taki nakładany na łóżeczko, nie zajmuje miejsca. Po cc na pewno przydatny, nie trzeba się wówczas schylać.

Gość gość
nie mialam i nie brakowalo mi a kregoslup choc mam z nim problemy nie bolal, dziecko przewijalam,przebieralam wszedzie, dalej to robie bo nunia ma 7m. jak chcesz to kupuj jak nie kupisz tez dasz rade:)

Gość gość
nie miałam przez pierwsze 2 tyg i myslalam ze mi plecy pekna po prostu plus ból masakra... zaczęłam przewijac mała na przewijaku i wszystko sie uspokoiło... ja miałam nie taki nakładany na łóżko tylko cała szafke i przewijalam tam mała naprawdę długo bo z dobry rok... ale to dlatego ze była naprawdę spokojna przy przewijaniu... z drugim dzieckiem zrezygnowałam po pol roku bo zaczynał uciekać z przewijaka...

Gość gość
Mnie byl porrzebny.

Gość gość
jest bardzo przydatny

Gość gość
A dlaczego zakładasz, że będziesz go używać do 3 miesiąca? W czwartym zamierzasz już dzieciaka odpieluchować, czy jak?

Gość gość
Ja mam 2, jeden przy łóżeczku, drugi w łazience. Obu używam. Mały ma 8 miesięcy.

Gość gość
mam i używam od początku. przewijanie na łóżku to była masakra. syn ma teraz prawie 10m-cy i nadal używam, bo i tak nigdy w czasie przebieranie nie oddalam się od niego, wszystko mam pod ręką. mam nakładany na łóżeczko, koszt 50 zł a dużo wygodniej. starsze dziecko też przewiniesz- koleżanki jak przychodzą z ponad rocznymi dziećmi też korzystają

Gość gość
mi się sprawdził a używałam też długo prawie do roku, wykorzystałam go jeszcze w łazience kładłam na pralce i po kąpieli dziecko ubierałam