Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzeżniczka

kobiety po sn są agresywne

Polecane posty

Gość rzeżniczka

Z moich obserwacji wynika że kobiety po porodzie naturalnym są strasznie agresywne i rozżalone na tym forum i nie tylko na forum i jak tylko pojawia się temat że ktoś chce cesarkę to tak zachwalają jaki to wspaniały jest poród naturalny po to żeby inne też tak cierpiały jak one. Kobiety po porodzie naturalnym mają traumę po koszmarnych przeżyciach z porodówki : Na początek wywoływanie porodu masaże szyjki, balonik na rozwarcie , oxy i inne bolesne atrakcje Potem skurcze - potworny ból kilkanaście godzin wycia z bólu Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Kompletne obdarcie z intymności Czyszczenie macicy po porodzie na żywca Nie można kilka tygodni usiąść bo krocze bardzo boli oraz z powodu licznych powikłań : Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów, ropień krocza Krwiaki pochwy utrudniające współżycie Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka, ADHD na skutek ciężkiego porodu Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte krocze , uszkodzenie nerwów krocza, bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału hemoroidy Rozejście się miednicy i konieczność rehabilitacji a nawet operacji

Gość gość
to prawda. sama rodzilam naturalnie bez znieczulenia,za to z 4kroplowkami z oxy. traume mam do dzis. i dlatego polecam wszytskim kobieta cc! moze to i lepiej urodzic sn ale czy warto narazac zdrowie,a nieraz i zycie?

Gość gość
Rodziłam SN i nie jestem agresywna :) poród miałam dość szybki, bolało go fakt, ale już tego nie pamiętam :) miałam szyte krocze, ale jak widziałam dziewczyny po cesarz, jak się zwijaly z bólu, to się cieszyłam, że rodziłam SN.

Gość gość
Przeczytałam tylko temat i jedno zdanie i pomyślałam jedno"ale ona musi mieć dużo wolnego czasu żeby rozmyślać godzinami nad takimi sprawami". Powiedz tak szczerze ;dużo masz tego wolnego czasu? Oprócz siedzenia w domu coś więcej robisz? Masz jakieś zainteresowania ciekawe?

Gość rzeźniczka
Nie siedzę w domu, pracuję , ma dobre wykształcenie i znam 2 języki obce, mam małe dziecko i dlatego wchodzę czasem na to forum, kiedyś jeszcze przed porodem dużo czytałam na temat porodów innych kobiet , na temat ich powikłań , dużo też wiem od koleżanek które rodziły naturalnie, i po prostu podsumowałam to wszystko, a zainteresowania mam : kino , książka, polityka

Gość gość
Dobra autoreczko ile klinika na E. z miejscowosci B.B. placi Ci za takie straszenie? I podbijanie w kolko ich tematu jak to w ich klinice nie jest cudownie? Pewnie moj post zaraz zostanie usuniety, kafe pewnie tez cos odpalaja za reklame.

Gość rzeźniczka
nie mam nic wspólnego z żadna klinika, ja po prostu chcę żeby inne dziewczyny wiedziały jaki naprawdę jest poród i jak wiele niesie ze sobą powikłań

Gość gość
Nie klam, codziennie tu siedzisz wystarczy przesledzik watek eskulap i od razu widac, ze tam pisze w kolko ta sama osoba w samych superlatywach, a Ty co pare dni zakladasz tu temat i wklejasz to samo. Co Ty myslisz, ze tu uposledzeni siedza umyslowo? Jestes oplaconym trolem.

Gość gość
Ja rodziłam naturalnie i nie jestem agresywna. Ani nie mam ani jednego powiklania z tego co napisalas. Nawet nie trzymania moczu nie mam! Owszem to byl koszmar ktoory zapamietam do konca zycia ale bez przesady. Moja znajoma po cc nie umiała wstac od razu ani nic robic przez 3 tyg. Ja w tym samyn dniu juz zajmowalam sie dzieckiem swoim ;) takze luzik

Gość gość
Poza tym, zeby nie bylo, mialam cesarke i wiesz co? Przez takie histeryczki jak Ty nastraszona sn zaplacilam za zapalenie pluc mojego dziecka, intubacja, pozniej grzybica na wskutek antybiotykow. Wiesz co to znaczy dla noworodka? A Ty klamiesz, ze tylko sn ma wady. Bzdura. Moj syn po cesarce nie mogl oddychac, dusil sie, byl fioletowy jak sliwka. A ja myslalam naiwnie, ze mu lepszy start funduje.

Gość gość
JEZUSIE ja nie wiem gdzie wy te dzieci rodzicie ???? ja mam 5 dzieci fakt miałam jedno cc ,ale 4 porody naturalne, nigdy nie byłam obdarta z godności pochwę widocznie mam normalną ,bo osiągam satysfakcję seksualną , zawsze pełna kultura , poszanowanie moich praw fakt ból był niemiłosierny ,ale po cc byłam jedną nogą na tamtym świecie więc ...... Tu można napisać tyle historii ile kobiet rodzących każda inna jedna szczęśliwa, a inna tak jak ta kobieta w Zabrzu najpierw martwe dziecko ,a teraz i ją pochowali ..... tu nie ma reguły tylko ta kafeteria wy wszystkie jesteście medium jak moja teściowa i wszystkie lepiej niż ja wiecie jaką ja mam c/i/p/k/ę

Gość gość
Znałam osobiście dziewczynę, która zmarła - krwotok po CESARCE! Także autorko nie wmawiaj nam, że tylko przy sn może coś się stać. Może się stać zawsze i taka jest prawda.

Gość gość
a czy kochana autorka doswiadczyla porodu naturalnego czy opowiada bajki na podstawie opowiadan kolezanek

Gość gość
Autorka jest opłacona przez Eskulap.

Gość gość
Zgadzam się, jej ktoś płaci, nikt normalny by od roku tu codziennie tego samego nie wklejał.