Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

woda mineralna lub źródlana ma byc przegotowana dla dziecka powyżej roku

Polecane posty

Gość gość

? jaka wode dajecie do picia swoim dzieciom?

Gość gość
nie musi-jest sterylna

Gość maaamaaa
Normalną , przefiltrowana kranowke. Nie mam czasu i ochoty biegac non stop do sklepu. Mam dzbanek filtrujacy Dafi ,dziecku zwykle przegotuje, ale sama pije taka tylko jak przejdzie przez filtr.

Gość gość
ja też filtruję kranówkę w takim dzbanki firmy na B, ale ZAWSZE, KAŻDĄ WODĘ czy z butelki czy z kranu gotuję 5 minut. z butelki nie jest sterylna, bo skąd mamy wiedzieć co tam jest. każdą wodę gotuj 5 min.

Gość gość
ja daję córce wodę żywca i nigdy nie wpadłam na pomysł żeby ją gotować :)

Gość gość
Malym dzieciom nie daje sie mineralki bo ma za duzo mineralow ktore obciazaja im nerki. Sa specjalne wody dla dzieci, ktore sie nie gotuje. Gotuje sie tylko kranowe. Jak ktos chce dawac mineralke to powinien ja rozcienczac pol na pol z przegotowana kranowka.

Gość gość
Dziecku do około roku podaje się wodę źródlaną lub zwykłą z kranu przegotowaną oczywiście. Dziecku starszemu też wodę przegotowaną z kranu, ale zamiast wody źródlanej może być już lekko lub średnio mineralizowana. Wody z butelek nie trzeba w ogóle gotować.. dajcie spokój.

Gość gość
tylko i wylacznie zrodlana!

Ja dziecku po roczku zaczęłam podawać już wodę niegazowaną Piwniczankę http://piwniczanka.com.pl Jest tak dobra, że nie muszę jej gotować ani filtrować, a dziecku smakuje. Poza tym zawiera magnez i potas tak niezbędne składniki dla maluch.

Gość gość
Piwniczna ma sodu od cholera i więcej. Sama bym jej nie wypiła a co dopiero dziecko. W ogóle za dużo minerałów dla dziecka. O ile sama piję wodę mineralną, która ma ok. 10x mniej sodu, to dziecku podaję źródlaną lub przegotowaną kranówkę.

Gość gość
a sraka ma byc dokladnie wysana ustami prosto z o***tu dzidzi