Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mallinna

Dukan efekty

Polecane posty

Gość Mallinna

Jakimi efektami odchudzania na DD możecie się pochwalić? Czy zdołaliście po zakończeniu diety utrzymać docelową wagę? Jak czuliście się na tej diecie?

Gość gość
Koleżanka stosowała tą dietę i bardzo na niej schudła, w krótkim czasie.

Gość gość
A coś więcej?

Gość gość
Żadna z Was nie stosowała tej diety? Aż dziwne.

Gość gość
30 kg, wlosy wychodzily garsciami, nerki zawalone kamieniami. Zastanow sie czy warto, moim zdaniem, nie.

Gość gość
Musiałaś pić nie wystarczająco dużo wody, skoro miałaś kamienie w nerkach. Inaczej byłoby to niemożliwe, efekty biorą się z czegoś, nie z niczego. Często słyszę o problemach z włosami, ja takich nie mam, chyba że nadejdą, tego to już nie wiem. Ładnie schudłaś, jesteś chociaż zadowolona?

Gość gość
Ile czasu upłynęło od kiedy skończyłaś dietę i czy przytyłaś i ile?

Gość gość
Pilam i to bardzo duzo wody. Zaraz po zakonczeniu diety, zaczelam wracac do wagi wyjsciowej. Teraz jestem na diecie ale juz normalnej. Wolniej chudne ale zdrowiej. Jem po prostu duzo mniej, zrezygnowalam ze slodyczy, chude mieso, wedliny , nabial. I moim zdaniem to jest najlepsza dieta. Nie ma co sobie zdrowie niszczyc. Zqpomnialam dodac, ze przez Dukana, woreczek ziolciowy do wyciecia, kamienie.

Gość gość
Jak mogłaś wrócić do wagi wyjściowej? Jadłaś tak samo jak przed dietą? No bo jak to możliwe, że rezygnując z białego pieczywa, makaronu, rzeczy smażonych powróciłas do starej wagi? Przeciez to normalne, że jak zaczyna się jakąś dietę, to nie można w 100% powrócić do takiego samego jedzenia jak przed dietą, w 80% trzeba zmienić zasady żywieniowe na zawsze.

Gość gość
schudła ale jakim kosztem choleterol poszedł w góre złogi w zyłach i stawach

Gość gość
A skąd wiesz? Widziałaś jej wyniki?

Gość gość
Jakieś pozytywne opinie na temat tej diety?

Gość gość
Halo!

Gość gość
Dukana stosują idioci albo ludzie niedoinformowani.

Gość gość
O czym niedoinformowani? Idioci to ludzie, którzy biorą się za jakąkolwiek dietę, uprzednio się nie przebadawszy i ci którzy nie badają się w trakcie.

Gość gość
O jej skutkach. Dieta to zmiana stylu życia, a nie chwilowa zmiana nawyków żywieniowych.

Gość gość
Jakich skutkach? Tych wyczytanych w internecie, gdzie grube dziewczyny które nie potrafiły sobie odmówić schabowego i pizzy narzekają jak to dieta zniszczyła ich zdrowie? Bo oczywiście ważąc 100kg były idealnie zdrowe. Ktoś kto nie wytrzyma na diecie pisze o niej najgorsze rzeczy, powiela to co inni piszą, z powodu swojej frustracji i niczego więcej.

Gość gość
Dokładnie. To zmiana stylu życia. Przez określony czas jesteś na diecie, w każdej z faz dodajesz nowe jedzenie, a po zakończeniu diety jesteś w stanie dostrzec, że schudłaś dzięki temu że nie jadłaś białego pieczywa - zastępujesz je ciemnym pełnoziarnistym, że nie pijesz słodzonych napojów i nie obżerasz się ciastami, tylko jesz słodkie owoce, że nie potrzebujesz panierek, wystarczy łyżka oliwy z oliwek do podsmażenia mięska itp. Myślę że wszystko wychodzi i na plus!

Gość gość
Absolutnie nie opieram się na wiedzy z internetu. Znam 4 osoby, który niestety się tej diety podjęły i przypłaciły to zdrowiem, tak jak osoba wyżej. Czytałam o tej diecie, a że znam się na wpływie żywności na ludzki organizm to nie trudno było wyciągnąć wnioski. A Ty co tak bronisz tej diety? Jeśli byś się choć trochę w temacie diety orientowała to nigdy byś się jednak na nią nie skusiła, bo nikt normalny nie ryzykuję zdrowiem.

Gość gość
Takie rzeczy wie każdy i nie musi przechodzić tych faz.

Gość gość
Znam tą dietę, bo ją stosuję i nigdy nie czułam się lepiej. Póki co zdrowia mi nie rujnuje, bo wyniki mam dobre, więc czego ma się bać? Moja siostra schudła na niej 25 kg. i kończy dietę, stąd pytam z ciekawości ilu z was udało się ją utrzymać. Siostra czuje się bardzo dobrze, wygląda nieziemsko, jest wreszcie zdrowa, a nie otyła, więc nie rozumiem o co to wielkie halo? Ba. No ja nie wątpię że znasz kogoś kto pochorował się na tej diecie. O to bardzo łatwo jeśli nie stosuje się do wymogów jakie w swojej książce (przeczytałam!) zaleca Dukan. Ileż to razy czytałam na forach i aż pukałam się w głowę, co wyprawiają dziewczyny na tej diecie. A to zapominają pić, inne piszą, że w ogóle nie lubią pić, więc ograniczają wodę do minimum, inne piszą że otręby im nie smakują, więc nie jedzą, inne że zamiast otrębów jedzą płatki owsiane. Niektóre co "mądrzejsze" w dni warzywne nie jedzą prawie warzyw bo uznają że pociągną dni proteinowe to szybciej schudną. Przecież to są kardynalne,niewybaczalne błędy w tej diecie i nikt nie wyjdzie z niej zdrowy podchodząc w ten sposób do niej. Już nie wspomnę że osoby wcześniej się nie badają i zwalają potem wszystko na dietę, to też nagminne.

Gość gość
Ja na tej diecie chudnę od 0.5 go 1kg.tygodniowo. Ktoś kto się zna na sprawach żywnościowych, wie, że to jest zdrowe chudnięcie. Ale chudnę zdrowo tylko dlatego, że w 100% stosuję się do diety. Nie żałuję sobie ryb, mięsa, serków, jogurtów, warzyw, które pochłaniam w naprawdę dużych ilościach. Dzięki tej diecie wiem co to prawdziwa ryba, wcześniej jadałam ryby raz na miesiąc, za to zakochana byłam w paluszkach rybnych (sam syf!). Dzięki DD odkryłam pyszne ryby: szprotki wędzone, wędzony łosoś - ubóstwiam, miruna, makrela, dorsz. Przez całe swoje zycie nie zjadłam tylu ryb co jem na DD. To samo z warzywami, wolałam pizze na szybko a nie tam bawić się w sałatki. Nigdy więcej nie powrócę do tego co wcześniej, tym bardziej że widzę super efekty i czuję że mam wreszcie energię do życia.

Gość gość
Jak czytam, że dziewczyna która waży 60 kg stosuje aż 10 dni pierwszej fazy (uderzeniowej) i potem pisze na forum, że ta dieta nie działa, bo schudła na niej tylko 1kg. a przecież maksymalnie naciągnęła fazę uderzeniową, to chciałabym ją sama uderzyć :D Po wykończeniu się tymi 10 dniami czystych protein (gdzie wystarczyłby jej z powodzeniem 1 dzień) żali się na forum, że osłabła z sił, miała zawroty głowy, a dieta i tak nie zadziałała.

Gość gość
I właśnie tak tworzy się mit, że dieta Dukana jest czystym złem :D

Gość gość
Czego się spodziewać jak dziewczyny zamiast kupić książkę, to karmią się wiedzą z internetu gdzie laski piszą różne rzeczy na ten sam temat. W ten sposób zdrowo nigdy się nie schudnie, o ile w ogóle się schudnie.

Gość gość
Tak, dieta Dukana jest czystym zlem. Myslisz, ze tylko ja mialam skutki uboczne ? Nie, nie tylko ja. I tak samo bylam na poczatku zqchwycona ta dieta, teraz zaluje ze bylam taka glupia. Kazdy normalny dietetyk na haslo Dukan stuknie sie w glowe. I nie chodzi tu o schabowe i ciasta z kremem. Po zakonczeniu sie TYJE. P.S. Zyly tez zatkane, trojgrycerydy i cholesterol duzo ponad norme. Przed dieta wyniki, pomimo wagi, idealne.

Gość gość
Dodam jeszcze ze tez czulam sie z***biscie wrecz. Do czasu az mi wlosy garsciami zaczely wylazic. Najlepsza dieta, to ta w piramidzie zywieniowej. A makaron ? Nie tuczy o ile nie polejesz go tlustym sosem. Jadam obecnie, i chudne.

Gość gość
Wyniki PO miałaś kiepskie? Moja siostra skończyła ostatnią fazę i ma wszystkie wyniki w normie. Może nie byłaś dobrym "materiałem" na tą dietę, albo stosowałaś ją nieodpowiednio. Każdy dietetyk odradza tą dietę, bo jest skuteczna. Oznacza to, że dietetyk nie zarobi, bo nikt do niego nie przyjdzie, odchudzi się po prostu na DD. Nie trzeba specjalnie szukać na forach, gdzie ludzie opisują ile pieniędzy potracili na dietetyków, a efekt jojo i tak powrócił, albo stosowali się do ich wytycznych, chodzili ciągle głodni, nerwowi, poirytowani. Ja nie chodzę ani głodna, ani poirytowana, a pieniądze zamiast na dietetyka, to wydaję na smaczne ryby i warzywka. A z efektem jojo to chyba pisać nie trzeba, powstaje on PO KAŻDEJ DIECIE (także tej za którą płacisz dietetykowi) jeśli po zakończeniu jej, powracasz do starych nawyków, więc już o jojo po Dukanie skończcie pisać.

Gość gość
Ktoś jest zadowolony z tej diety?