Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zostałam zgwałcona prawie 3 lata temu.

Polecane posty

Gość gość
Nie wszyscy ludzie chodzący do psychiatry nie są nienormalni ty szmato, często są wyciszeni i milion razy bardziej wrażliwi od ciebie. Odwiedź kiedyś gabinet psychiatryczny(nie musisz się rejestrować), to może coś do twojego tępego łba dojdzie a nie tylko po dyskotekach się walisz.

Gość gość
Dlaczego uważasz, że jestem ignorantką? Dobrze mi tak bo spotkało mnie nieszczęście? :o

Gość gość
Przyciągam do siebie mężczyzn bardzo niedobrych.. :o Takich którzy chcieliby mnie wykorzystać. Nie wierzę, że spotka mnie coś dobrego bo zawsze przytrafiają mi się złe rzeczy. :( Nawet tamten przyjaciel próbował się tłumaczyć, że zrobił to bo mu się tak podobałam. :o

Gość gość
źle napisałam. sorry. Ale ludzie chodzący do psychiatry nie są nienormalni, rzadko zdarza się jakiś psychol w poczekalni. Wiem bo mam terapię, dla lepszego samopoczucia. może sama jesteś psychiczna? cześć

Gość gość
Nie twierdzę tak może źle się wyraziłam ale większość ludzi tak to traktuje i gdyby ktoś znajomy się dowiedział, że chodzę do psychiatry uznałby mnie za nienormalną.

Gość gość
widać tylko do rznięcia się nadajesz...

Gość gość
a uwazasz ze NORMALNE jest to ze zostalas zgwalcona i sie za to jeszcze obwiniasz? bo wg mnie nie, i wizyta u psychologa lub psychiatry to twoj jedyny ratunek obecnie

Gość gość
powinnaś poszukać terapii dla kobiet- ofiar przemocy coś takiego jak tutak jeśli jesteś z W-wy właśnie trwa nabór na terapie tylko najpierw trzeba się umówić z psychologiem na rozmowę, to cię wzmocni psychicznie a jak się już wzmocnisz to wtedy zdecydujesz czy podejmiesz kroki prawne czy nie, http://www.fundacjacel.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=122 być może masz depresję lub zespół stresu pourazowego i przydałby się psychiatra może potrzebne ci antydepresaanty by się wyciszyć głowa też musi kiedyś odpocząć od negatywnych myśli i emocji, ja się wybieram na taką terapię doświadczyłam przemocy, mobbingu, molestowania i zastrasznia i wiem że to mi jest potrzebne i mnie wzmocni chyba że już zawsze chcesz być ofiarą żyjącą w upodleniu, ja wiem że to co mi się stało nie było moją winą a facet do dziś śmieje mi się w twarz chce się ogarnąć psychicznie i emocjalnie, wzmocnić, nabrać dystansu i być może podjąć kroki prawne, pamiętaj że nie ma się czego wstydzić to nie była twoja wina choćbyś piła ta kawę na golasa on nie miał prawa cię tknąć bez twojej zgody

Gość gość
Jeśli jesteś kobietą zagrożoną lub doświadczającą różnego rodzaju przemocy (fizycznej, psychicznej, ekonomicznej) i chciałabyś dowiedzieć się, w jaki sposób możesz chronić siebie i lepiej radzić sobie w sytuacjach kryzysowych To z myślą o Tobie powstaje GRUPA DLA KOBIET „MAŁYMI KROKAMI DO WIELKICH ZMIAN” Proponujemy intensywną pracę w okresie wiosenno-letnim– 100 godzin spotkań z samą sobą i z innymi kobietami od marca do lipca. W czasie spotkań grupowych będziemy wspólnie pracować nad: odzyskaniem kontroli nad swoim życiem poznaniem swoich praw i pokonaniem bezradności budowaniem strategii rozwiązywania problemów życiowych korzystaniem z prawnych i psychologicznych sposobów obrony wyznaczaniem celów i budowaniem planów działania Jeżeli jesteś zainteresowana naszą ofertą, zadzwoń i umów się na spotkanie wstępne: 22 646-22-56 Zajęcia zaczynamy 26 marca 2015 i skończymy 2 lipca 2015 Program grupy to spotkania we czwartki i weekendy Spotkania grupowe odbywają się w godzinach 17-21 Weekendowe spotkania planowane są; 18-19 kwietnia, 23-24 maja i 27-28 czerwca (soboty 10-18 niedziele 10-18) Zajęcia odbywają się w siedzibie FUNDACJI C.E.L. ul. Wiśniowa 42 Zapraszamy OFERTA TYLKO DLA MIESZKAŃCÓW WARSZAWY Udział w zajęciach jest nieodpłatny!!!

Gość gość
wkleiłam ze strony bo z linku nie wchodzi strona z tą terapią, poszukaj w swoim mieście porad darowych psychologicznych i prawnych, w twoim mieście jest na pewno coś , w W-wie jest Centrum Praw Kobiet gdzie możesz otrzymać bezpłatnie i anonimowo pomoc psychologiczną i prawną jeśli się zdecydujesz, w Fundacji Feminoteka też i jest tam telefon antyprzemocowy, możesz zadzwonić na Niebieską Linię, poszukaj instytucji zajmującej się prawami kobiet, naprawdę warto nie możesz tak żyć zadbaj o swój komfort psychiczny i emocjonalny, musisz to przepracować na terapii bo inaczej czeka cię życie z bólem o którym nie zapomnisz nigdy, skupiasz się na tym zamiast to przepracować i żyć dalej normalnie, sama bez pomocy specjalisty sobie nie poradzisz, jest masa kobiet w takich sytuacjach, walcz o siebie bo takie życie to nie życie, to wychowanie, kościół i normy społeczne każą się wstydzić kobiecie za to że ktoś ją skrzywdził a to błąd, to nie twoja wina zapamiętaj to, to facet który cię zgwałcić powinien się wstydzić nie ty, do psychiatry, psychologa, terapie chodzą ludzi z problemami z którymi sami sobie nie dają rady a nie tylko chorzy psychicznie,

Gość gość
z jakiego miasta jesteś?

Gość gość
każdego psychologa, terapeutę obowiązuje tajemnica zawodowa, grupa terapeutyczna też ustala swoje zasady na których bedą pracować i dyskrecja jest jedną z nich wiec nikt z otoczenia się o tym nie dowie póki sama im nie powiesz

Gość gość
może nie świadomie przyciągasz takich toksycznych palantów, terapia pokaże ci czemu tak jest i nauczy budować wartościowe relacje, warto

Gość gość
to że go tłumaczysz i obwiniasz siebie to szczyt wszystkiego widac jaka jesteś zacofana zrobie to punktach 1. wykorzystał ciebie i twoją naiwność, skrzywdził cię 2. być może miał wcześniej taki zamiar i dobrze to ukartował 3. powinien ponieść karę 4.nie miał prawa cię dotknąć bez twojej wyraźnej zgody 5. nie wierz w przeprosiny pewnie się boi bo gwałt jest to czyn karalny równie dobrze mógł cię zabić po wszystkim 6. nie wstydź się to on się powinien wstydzić 7. poszukaj wsparcia w kimś komu możesz zaufać 8. idź po psychologa 9. poszukaj w swojej okolicy terapii dla ofiar przemocy 10. udając że nic się nie stało krzywdzisz sama siebie skoro piszesz na tym forum widać że potrzebujesz pomocy i sobie już nie radzisz z tym 11. gdy się wzmocnisz terapią zdecydujesz czy chcesz podjąć działania prawne, jego ukaranie lub sprawa w sądzie pokażą że nie będzie bezkarny skąd wiesz czy kogoś znów nie skrzywdzi bo uniknął kary a tobie przywróci to wiarę w sprawiedliwość 12. trzeba o tym głośno mówić

Gość gość
13. idź do psychiatry może potrzebne ci są leki uspokajające, antydepresanty o tym zdecyduje lekarz 14. pomoc psychologiczna i psychiatryczna jest również dla ludzi którzy nie radzą sobie z problemami, nie raz życie przerasta okazuje się brutalne i bezwzględne 15. facet to nie zwierzątko kierujące się instynktem ma wolną wolę i mózg by z niego korzystać a nie myśleć tylko penisem 16. powiem to jeszcze raz: TO NIE JEST TWOJA WINA, NIE MIAŁ PRAWA, SKRZYWDZIŁ CIĘ, TO ON POWINIEN SIĘ WSTYDZIĆ NIE TY, POWINIEN PONIEŚĆ KONSEKWENCJE SWOJEGO CZYNU 17.POSZUKAJ WSPARCIA, TERAPII, PSYCHIATRY 18. Nim zdecydujesz się na kroki prawne wzmocnij się na terapii nie ważne czy to będzie trwało, miesiąc, pół roku czy rok na spokojnie w międzyczasie dowiedz się jaka jest ścieżka prawna ale to musi być wyłącznie twoja decyzja byś potem uniosła to wszystko

Gość gość
19. Dowalanie sobie i obwinianie siebie odbiera radość życia i energię do działania i jest to wpisane w objawy stresu pourazowego jaki przeżywasz

Gość gość
gwałt jest ścigany z urzędu i jeśli zgłosisz tę sytuację to chyba dodatkowo nawet nie można cofnąć wniosku o ściganie sprawcy. Z urzędu jest ścigany od niedawna, policja ma obowiązek ścigac sprawcę już po samym zawiadomieniu o tym.