Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ostry bol w pachwinach w 32 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość gość

witajcie od jakis dwoch dni odczuwam straszny bol w dole brzucha oraz pachwin bol trwa z 15 moze 20 min i przechodzi nie pomaga lezenie zmiana pozycji nic., czuje jakby mialo mnie rozerwac podczas tego bolu do tego ciezko mi sie wyprostowac

Gość gość
odpisze ktos

Gość gość
Ja dokladnie nie pamietam o co chodzi z tymi pachwinami ale moze to byc niebezpieczne jak najszybciej skontaktuj sie z lekarzem ze swoim ginekologiem juz teraz telefonicznie i szybko wizyta.

Gość gość
Rozciągają się więzadła, teraz pewnie mocniej, nie martw się tym, to normalne, natomiast poinformuj lekarza na następnej wizycie.

Gość gość
Bardzo chetnie poczrkam na odp z toba autorko bo mam trn sam problem. Bol ogromny, w lewym boku tylko, w pachwinie, zawsze w nocy, bol jakby mnie ktos ogniem przypalal. Nir pomaga zmiana pozycji, nic, pod prysznicem jest jeszcze gorzej, jakbym plonela zywcem. wyje z bolu trwa od 3 do 4 godzin... boje sie chodzic spac bo wtedy sie zaczyna. Jakis koszmar... tez 32tc

Gość gość
martwie sie troche bo mam skrocona szyjke bardzo podobno a dostalam tylko nospe na ip,.i do tego brzuch z jednej strony mam twardy jak kamien od godziny

Gość gość
To nie wiezadla. Jestem w ciazy od 32tyg, umiem rozpoznac bol kiedy rozciagaja sie wiezadla, to.nie to... autorko ta sama historia, skrocona szyjka z tym ze ja mialam juz akcje przedwczesnego porodu i lezalam tydzien w szpitalu, garsciami biore magnez, i jak tylko wrocilam do domu to zaczely sie te straszne bole. Pierwszy raz w sumie bylo ostatniej nocy w szpitalu ale krotko, 10minut, powiedzialam o tym.na obchodzie ale chyba mnie nikt nie zrozumial....

Gość gość
Pedem do lekarza!!!!!!!

Gość gość
lekarza mam w poniedzialek a na ip, znowu beda nospe mi kazali brac ..i puszcza do domu nawet ktg mi nie zrobili

Gość gość
Zarzadaj ktg postrasz ich ze jak cos sie stanie dziecku to ich pozwiesz. Zadzwon do swego gina i zapytaj dzialaj dziecko sie ma na cale zycie moze dzieje sie cos zlego zaden mocny bol nie jest dobrym symptomem biegiem nabizbe juz daeno powinnas cos zbtym zrobic idz zeby sobie w morde nie pluc

Gość gość
biegiem 40 km dziecko sie rusza .ma sie dobrze wiec raczej mysle ze to ta szyjka .do lekarza pojade z rana bo teraz nie mam czym narazie bol ustapil. A moze to glowka dziecka naoiera? Lekarz mowil ze mam bardzo nisko glowke .

Gość gośćxx
To normalne. Dziecko układa sie do kanału rodnego powoli. Biodra sie "poszerzają"

Gość gość
U MNIE Z dzieckiem też ok, kopie jak szalony, nie mam skurczy, niby wszystko ok. wizyte mam w czwartek, więc się wyjaśni, wczoraj miałam pierwsza noc bez bólu, zobaczymy jak będzie dziś...

Gość gość
ale u mnie brzuchol twardy prawie caly dzien

Gość gość
i jak tam u was?

Gość gość
Ta druga-nie autorka: u mnie dzis spokoj, jak sie kladlam to cos sie zaczelo dziac, wiec usiadlam na 15min i juz byl spokoj potem. Tyle ze brzuch twardy jak skala co 10min sie robi... no ale lekarz mi pow ze poki nie bedzie skurczy to jest dobrze

Gość gość
Twardnienie brzucha co 10 minut to przeciez sa skurcze! Ja bym leciała pędem na ip. Sama jestem po przedwczesnym porodzie i u mnie zaczęło sie właśnie od bólu w pachwinach.

Gość gość
z tym twardnieniem brzucha to różnie bywa, ja miałam przez dwa tyg tak od 30-32 tyg bardzo częste twardniał brzucha 3 razy na godzinę , pojechałam do lekarza, i okazało się że te twardnienia nie powodują skracania ani rozwierania szyjki, teraz tez twardnienie mi brzuch do 6 razy na dobę co w 34 tyg jest podobno normalne, ale każda kobieta jest inna i jeśli brzuch zbyt często twardnieje to trzeba to sprawdzić, lepiej za w czasu pojechać niż za późno

Gość gość
Mnie tez bolaly pachwiny, chyba z miesiac, teraz jestem w 34tyg. Bol ustapil tydzien temu. Ja leze z powodu skracajacej sie szyjki od 25 tyg, przez te bole mialam problem zeby z boku na bok sie przekrecic. Teraz jest duzo lepiej, czasami pobolewa mnie krocze a brzuch twardnieje kilka razy na dobe ale w 34 tyg to juz chyba norma. Dziecko baaaardzo zwawe, kopie az milo :-)

Gość gość
Naprawde nie widzicie różnicy miedzy twardnieniem brzucha kilka razy dziennie a co 10 minut?

Gość gość
Wiem, że normalnie powinnam się niepokoić, ale sęk właśnie w tym, że ja leżałam tydzień czasu w szpitalu, bo miałam akcje przedwczesnego porodu, a bóle i typowe skurcze miałam jeden dzień, szyjka wtedy się skróciła, uspokoili sytuacje, ale twardnienie zostało... Zostawili mnie dalej na obserwację i przez kolejne 4 dni to twardnienie brzucha było dalej co 10min, ale bez bólu, bez takich skurczy jak tego pierwszego dnia - jak dla mnie to było zupełnie inne uczucie, inny skurcz - no w każdym razie, przez 4nastepne dni i do dziś twardnieje brzuch często w dalszym ciągu, ale wyszło na to że taka moja natura, bo samo to twardnienie nie skróciło mi już bardziej szyjki, robili mi codziennie badanie gin i szyjka znowu była twarda, zamknieta, tyle że skrócona po tamtej akcji. mam kontrol w czwartek to się okaże co będzie dalej, mam nadzieje ze do 37donosze....

Gość gość
Co to jest KONTROL?

Gość gość
Ło matko nastepna upierdliwa. Kontrol = kontrola = wizyta = badanie = usg .... slownik otworz i poszukaj wiecej synonimow

Gość gość
podbijam