Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Jaki dobry lek na smutek, depresję

Polecane posty

z pewnych przyczyn (samotność itp) popadłam w depresję. co prawda u specjalisty nie byłam ale mieszkam w małym mieście i nie ma zbyt wielu psychologów a poza tym czasu brak. znacie jakiś apteczny sprawdzony lek? ktoś na jednym z forów polecił to: "Nervomix Control .. lek bez recepty i ziołowy , nie uzależnia i powoduje ze wszelkie smutki i wahania nastroju znikają..." mam doła, to że mam depresję to wiem bo 90-95% objawów o których czytałam zgadzają się i to nie trwa od kilku tygodni tylko raczej miesimęcy znacie coś dobrego?

Gość gość2529
Na depresję najlepszy ****** to na świeżym powietrzu. Nie żartuję. Zmęczenie fizyczne uspokaja psychikę. Po za tym apteczne SUPLEMENTY DIETY, bo to nie leki są, można o kant d**y rozbić. Jak się na depresje to idzie się z tym do lekarza, bo na własną rękę to tylko można swój stan pogłębić. Depresję diagnozuje lekarz. testy typu "skala depresji Becka" są tylko orientacyjne, ale diagnozą nie są. To lekarz dobiera plan leczenia pod pacjenta i nie zawsze decyduje się na leczenie farmakologiczne, ale na psychoterapię.

Gość gość
coś co powoduje gwałtowny wzrost dopaminy

Gość gość2529
Wysiłek fizyczny i dotlenienie organizmu powoduje wzrost dopaminy- to udowodnione naukowo.

Gość gość
Ja to ci zazdroszcze, mozesz se chodzic. Ja to mam depreche, leze jak ciul chodzic sie nieda ju 2 miesiac k***icy dostaje, wiosna sie robi ,tak bym se poszedl gdzies nad wode obok las namnie to dziala jak woda na ogien. A ty niewiesz co masz ze soba zrobic. Dopiero wtedy czlowiek docenia zdrowie jak naprawde go brak. Jabym ci kuzwa znalazl lekarstwo na depreche ,tylko zadaleko mieszkasz.:-)

Gość gość2529
Zazdrościsz, nie ma czego :). Też chorowałam, ale poszłam z tym do specjalisty i od kilku lat jestem wolnym od tego g****a człowiekiem, ale ty znajdziesz 1001 powodów, żeby tylko nie pójść do lekarza :) Nawet nie wiesz, że na własne życzenie pogłębiasz swój stan, a potem leczenie idzie o wiele mozolniej. Da się z tego g****a wyjść, tylko trzeba zebrać resztkę sił i pójść do lekarza specjalisty, ale ja nikogo nie namawiam, za swoje zdrowie odpowiadamy sami.

Gość gość
na depresje najlepszy trening trening !!!! biegać ćwiczyć pływać uprawiać sport. :D kolarstwo itd gwarantuje że depresja ucieknie od Was tylko trzeba się odważyć wstać z kanapy i zabrać za siebie!

Gość gość2529
Autorze/ko, liczysz na lekarstwo które cię uzdrowi tak szybko jak pstrykasz palcem. Coś takiego nie istnieje. Jeśli naprawdę jesteś chory/a to nastaw się na prace nad sobą, czasem przy wsparciu leków.

Gość gość
Nie czytaj diagnoz, i nie dopasowuj ich do siebie, bo znajdziesz u siebie wszystkie psychiczne choroby, jakie istnieją. Smutek, melancholia, to normalne, gdy ma się kilka problemów, czy spraw zyciowych. Do tego jest koniec zimy, i brak słonca, ciepełka przygnębia. Mam na to metodę, chodzę raz na 10 dni na solarium, na 5-6 minut, by się wygrzac i zaabsorbować swiatła. I nie sluchaj, ze solarium to be. Wszystko dla ludzi, ale z umiarem. Mam naturę melancholijną, i robię rózne rzeczy na poprawę nastroju. Intensywny spacer godzinę dziennie, solidne sprzatąnie mieszkania, wysiłek fizyczny, który działa pozytywnie na psychikę. 2 lata temu chodziłam z partnerem na kurs tańca przez kilka miesięcy jesienno- zimowych. Ach, jaka adrenalina i power! , i pewnosc siebie, wzmocniona poprzez nauczenie się czegoś nowego. Szukaj czegoś dla siebie, swojej aktywnosci, nie bierz żadnych leków. Pozdrawiam.

Gość gość
Powoli dobijam do 30. Czułem ogromną pustkę, nie widziałem sensu w dalszym kontynuowaniu tego miernego żywota. Może zacznijmy od poczatku. Miałem nieciekawe dzieciństwo. Podejrzewam, że problemy brały się stamtąd. Problemy w pracy, znajomi mi się jakoś wykruszali.... itp. Czułem, że jestem na tym świecie sam. Kompletna pustka... Miałem już tego dość. Na 30 dni w miesiącu może tydzień miałem w miarę normalny. Reszta to mega dół. Na szczęście znalazłem dla siebie ratunek. Chodzi tu o oczyszczenie aury, które zamówiłem na stronie http://moc-energii.pl , wczesniej nie sądziłem ze cos takiego może pomoc, ale w moim przypadku pomogło zdecydowanie. Czuję się świeży, pełen sił do działania.

Gość gość
mam tak samo jest ktoś chętny popisać na gg 56937886

Gość kikimiki0001114558
nie bierzcie na własną rękę żadnych leków! Jeśli chcecie skorzystać z pomocy psychologa/psychiatry ale w waszym mieście są długie terminy, bądź nie macie za dużego wyboru...lub jesteście w takim stanie, że się nie chce Wam wyjść z domu to rozważcie wizytę on-line w klinice https://psychomedic.pl/ Mają super ofertę, i ceny wraz z możliwością skontaktowania się z psychologiem/psychiatrą bez konieczności wychodzenia z domu jest zdecydowanym plusem.Polecam!