Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile promili daje wypicie

Polecane posty

Gość gość

200 ml wiśniówki?

Gość prawictwo pospolite 137
około 1,5 promila

podobnie jak 3 piwa

Gość gość
a ile daje promili 200 ml czystej wódki?

pomyliłem sie z tą wisniówka .. Myslałem , ze chodziło ci o 250 ml 200 ml wisniowki to bedzie około 1,2 promila 250 ml wisnowki to około 1,5 promila 200 ml czystej wódki to około 1,3 promila

Gość gość
Nie da się tak tego oszacować. Zależy od masy ciała osoby pijącej. Zależy jak była wypita, czy w dłuższym czasie czy cała od razu z gwinta. Zależy czy pita na pusty żołądek czy po konkretnym posiłku. Zależy czy chodzi Ci o stan zaraz po wypicu, czy godzinę po. Zasadniczo wisniówka ma około 32-36%, więc to daje 64-72 ml etanolu, tyle co 2,5 piwa, albo 1/3 wódki. Myślę, że po takiej wiśniówce to jakieś 0,5-1 promila (0,5 dla komkretnego chłopa wprawionego w piciu, 1 dla drobnej dziewczyny). Ci co twierdzą, że 1,3 promila to by oznaczało, że wypicie pół litra wódki daje 4 promile, a tak nie jest. Ostatnio przecież jakaś panna wypiła 0,7 wódki i miała 4,7 promila.

Gość gość
Kiedyś z kumplami testowaliśmy alkomat (żadne badziewie, tylko porządny sprzęt). Po wypiciu 0.5 wódki na głowę przez jakieś 3-4 godziny wychodziło nam stężenie między 1,7 a 2,5 promila. Ale wszyscy dość konkretne chłopy po 80-100 kg wagi.

Gość gość
No prowadzić zdecydowanie nie wolno. Prowadzić można co najwyżej po 1 piwku (ale i to nie wszyscy, bo jak ktos raczej nie pija i niedużo waży to i po jednym piwku mu pewnie 0,2 przekroczy).