Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fikuMikuu

olejek rycynowy na włosy

Polecane posty

Najlepiej nakładać na suche włosy i lepiej połączyć go z innym olejem bo wtedy łatwiej go nałożyć.

Gość gość
Ja nakładam na suche, na kilka godzin przed myciem. Mieszam go z olejem arganowym. olej rycynowy stosuję też na brwi i rzęsy.

Gość gość
Kilka kropel :p

Gość gość
baaardzo cieniutko ok 1łyżki na całą głowę max2

Gość gość
olej a zwlaszcza rycynowy ciezko zmywac- wiec szklanki raczej na glowe nie lej. Standardowo 1-2 łyżki w zaleznosci od dlugosci wlosow.

Gość gość
a i żeby go później zmyć potrzeba szampon bez silikonów bo inaczej nie domyjesz

Gość gość
I nakładacie wtedy na całe włosy? U nasady też? Czy raczej tylko końcówki, albo od połowy?

Gość gość
ja nakladam od ucha w dol, na skalp nie klade bo mi sie przetluszczaja wlosy

Gość gość
Nakładam na cale włosy i skórę głowy.

Gość gość
olej rycynowy raczej na skórę głowy.. końcówki za często traktowane rycynowym się przesuszą. Jak chcesz włosy olejować na długości to polecam oliwkę hipp lub babydream z rossmana naturalne olejki zawierają i można bez obaw stosować na włosach

Gość starafryzjerkaViolettyVillas
Olej rycynowy działa najlepiej na cebulki włosów tak samo jak zółtko kurzego jaja O ile na łodygę włosa fajnie działa olej kokosowy arganowy i lniany to na skórę głowy nakładaj zawsze dwa żółka z olejem rycynowym! No to teraz posiadłaś tajemną wiedzę wydłużenia życia twojej cebulki włosowej i pięknej łodygi włosa.

Gość gość
albo ww oliwki albo oliwa z oliwek albo jakiaś inna oliwka spożywcza

Gość gość
Dwa żółtka na łyżkę oleju? I na jak długo takie coś zostawiać?

Gość gość
min 30min o ile twoje włosy lubią proteiny bo jak po żółtku mam siano nie zależnie z czym połączę włosy aż skrzypią. Lepiej rycyna + jogurt naruralny też nawilża

Gość StaraFryzjerkaViolettyVillas
Ja to robię tak: Zółtka bełtam z 50ml oleju rycynowego i wstawiam do naczynia z gorącą wodą co jakiś czas mieszam Jak jest już cieplutkie to wmasowuję tą emulsję w skórę głowy i zawijam w czepek foliowy i ręcznik ciepły ]Chodzę tak od 20minut do kilku godzin w zależności od możliwości... Robię to raz w tygodniu przez rok lub dwa lata żeby zapuścić gęste i zdrowe włosy.:) Bo jeśli nie zapuszczam to tego nie robię tak często:)

Gość gość
Zainteresowały mnie te sposoby. Tydzień temu akurat kupiłam dużą buteleczkę olejku rycynowego i zaczęłam używać na rzęsy, ale może się skuszę na coś na włosy. Ja zapuszczałam, ale nie wytrzymałam i ścięłam ostatnio, ale dalej się coś nie układają. Nie wiem, czy są źle obcięte, czy coś z nimi nie tak. Są kręcone, to wiadomo, że kapryśne, ale ostatnio to już przeginają :D A nie suszę suszarką, nie prostuję prostownicą, ręcznik po umyciu mam chwilę i nie trę nim o włosy, nie wiążę gumką, tylko podpinam spinkami, a one jakieś takie bez życia, bez ładu, szare, dziwne. :/

Gość gość
O a jak już wtrąciłam rzęsy do tematu, orientujecie się może, czy nakładanie henny bardzo im szkodzi?