Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy macie albo mieliscie odlozone pieniadze na dziecko przed

Polecane posty

Gość gość

ciaza? jesli tak to ile?

Gość gość
Ja,teraz odkładam ( jestem w 4 miesiącu) co miesiąc 300 zł, mam też ubezpieczenie i za poród dostane 2000. I dostane kupę rzeczy od siostry ;-)

Gość gość
Mam jakies 130 tys.zl odlozone. Rodze za 2 miesiace

Gość gość
130 tys to pieniadze tylko na dziecko? wow

Gość gość
W 1. ciazy nic nie mialam, w 2. 5000€ .. I z kasa i bez dalam rade ;)

Gość gość
No bez przesady, nie tylko na dziecko, ale majac oszczednosci jakos lepiej sie czuje. Gin i badania prywatnie.

Gość gość
Jakieś specjalne w celu odłożenia na dziecko- nie, mieliśmy odłożone pieniądze na remont który pasowało zrobić zanim się maluch pojawi, z tego też łóżeczko czy komodę kupowaliśmy, ale to co roku mamy zastrzyk gotówki który odkładamy na takie ekstra wydatki. Na wyprawkę dostałam 2 tys. od moich rodziców, w naszym mieście jest też podwójne becikowe, do tego kilka prezentów, spokojnie wystarczyło. A na życie- no to były praktycznie takie dochody jak i wcześniej.

Gość gość
dostaniesz 2000 za dziecko JEZU

Gość gość
450 tys ale to nie na dzieciaka -to tak ogólnie

Gość gość
A co dziwnego w tym ze dostane z ubezpieczenia 2000 zł? normalna rzecz. każdy kto ma wykupione dodatkowe ubezpieczenie ( ja mam w pracy) zazwyczaj dostaje za urodzenie dziecka. u mnie jest to 2000 tyś, u męża 1200... Jak leżałam. W szpitalu to za każdy dzień pobytu miałam 50 zł. za inne poważniejsze rzeczy tez są pieniądze.... Przy drugiej mojej.ciąży gmina dawała drugie becikowe ( oprócz tego 1000 ustawowego dostawałam drugi tysiąc od burmistrza ;-).... A żeby było jasne stać mnie na dzieci, w żadnym wypadku nie mam ich dla tych paru tysiąców....Heheheheh, same wiecie ile realnie idzie pieniędzy na dziecko, to tylko jakaś kropla w morzu....

Gość gość
ja mam ok 40tysoglnie zaskorniakow.moja kol nie ma nic tylko 1500pensja

Gość gość
Ja na razie odlozylam okolo 22-23 tys, zastanawiam sie ile powinnam miec odlozone, zeby sie nie martwic.. ile radzicie?

Gość gość
tak mielismy odłożone pieniadze. (nie tylko na dziecko ale ogólnie ). Nie wyobrazam sobie zajsc w ciąże mając tylko wypłate i zyć od do. Mielismy wtedy jakies 10tys odłożone a na wyprawke + prywatne wizyty wydaliśmy 4tys i w całosci te4tys sie nam zwrociły z ubezpieczenia i becikowego .

Gość gość
up

Pieniędzy odłożonych specjalnie na dziecko nie mieliśmy, oszczędności też niewielkie, w granicach kilku tys.