Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badanie gastroskopia

Polecane posty

Gość gość

Dziś dostałam skierowanie na gastroskopię. Ogromnie się boję. Poczytałam trochę po forach i badanie jest podobno bardzo nieprzyjemne. Czy ktoś wie czy gastrokopia jest przeprowadzana w znieczuleniu? Ile trwa? Jak przygotować się do badania?

Gość gość
nic sie nie bój, przeszłam przez to i lekarz powiedział, że spisałam sie dzielnie, nic nie boli jest znieczulenie, i tylko pod koniec sie beka jak przy rzyganiu, aż łzy kapią, a może mój doktorek był taki delikatniutki i młodziutki i ładniutki

Gość gość
Ja nie miałam żadnego znieczulenia nawet nie wiedziałam że takie się stosuje. Oczywiście badanie niezbyt przyjemne ale da się przeżyć, poza tym trwa krótko.

Gastroskopia nie nalezy ona niestety do najprzyjemniejszych badań. Przy badaniu kładzie sie pacjenta na boku, dostaje coś do buzi, żeby nie zaciskać ust i do gardła wprowadza sie taki jakby przewód zakończony kamerką. badanie trwa kilka minut, dostajesz znieczulenie. Gastroskopię miałam przeprowadzaną w placówce inter-med w Katowicach. Trafiłam na niezwykle miłego i delikatnego lekarza. Mimo stresu i wielu obaw, badanie nie było straszne! Pozdrawiam.

Gość gość
A po co znieczulenie? To nie boli tylko w******jace jest, cholernie nieprzyjemne, gdy wprowadza ci szorstka rure i caly czas masz wrazenie checi przelkniecia tej rury albo wyrzugania jej, co pare sekund masz odruch wyniotny, wyniotujesz zolcia, to trwa kilka minut, kup kawe lub czekolade to chociaz beda mili dla ciebie, ja tak zrobilam, ale uczucia padkudnego nie przekupisz:)

Gość kejtiiiihijghh
Miałam robiona gastro dwa tygodnie temu. Balam sie a w zasadzie denerwowalam. Jak czekałam to wszyscy którzy wychodzili plakali i byli czerwoni na buzi mysle kurde spierdzielam stad. Ale zostalam przeszłam to badanie i nie zaluje. Gdybym jutro miała na nie pójść to bez wachania bym to zrobiła. Psikaja do gardła znieczulenie po ktorym puchnie lekko przelyk ukladaja na lewym boku i wkladaja do buzi plasikowy ustnik żeby nie przegryźć gastroskopu. I zaczyna sie zabawa wkladaja rurę grubości małego palca trzeba to przelknac i oddychać. Nie polecam polykac śliny tylko ja wypluwac bo raz sie przez to zakrztusilam ale mója wina. Badanie nie boli jest nieprzyjemne ale do przejścia tylko troche sie beka ale nie miałam na to wpływu. Pobierali mi do badania wycinek i nic nie czułam. Podsumowujac cieszę się ze nie zwialam ze szpitala jestem spokojniejsza ze w badaniu wszystko wyszlo ok. Nie ma się co nakręcać a badanie ze wszystkim trwalo z 10 min.

Gość gość
bolesne to raczej nie jest, ale napewno jest NIEPRZYJEMNE. co do znieczulenia mmm, psikaja czyms takim w gardlo ale czy to znieczulenie? mozliwe. zeby latwiej rurka weszla. powiem ci ze "łykałam" rurke przez nos (tzw sonde) i przez usta. I gastroskopia czyli przez usta to pestka . Sonda dla mnie 100x gorsza. Takze sie nie boj

Gość gość

Warto rozejrzeć się za jak najlepszym miejscem, w którym wykonują badania tego typu

Gość gość

Jeżeli mieszkacie w pobliżu Wrocławia i szukacie odpowiedniego miejsca, w którym wykonują gastroskopię i inne badania endoskopowe to polecam wam zgłosić się do endomed.com.pl Tam pracują specjaliści, na których można w pełni polegać.

Gość gość

Jeżeli mieszkacie w pobliżu Wrocławia i szukacie odpowiedniego miejsca, w którym wykonują gastroskopię i inne badania endoskopowe to polecam wam zgłosić się do endomed.com.pl Tam pracują specjaliści, na których można w pełni polegać.