Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna oferta pracy

Polecane posty

Gość gość

Dałam ogłoszenie, ze szukam pracy. Ktos odezwał sie na maila, ze potrzebuje osoby do zalatwiania okreslonych spraw. I spytał, czy figuruje w rejestrach dłuzników, czy mam niezapłacone rachunki za tel. komórkowe. Ja na to, ze nie. Spytałam, o co dokładnie chodzi. Ta osoba, ze chodzi o podpisanie umowy na abonament w sieci plus GSM, umowa byłaby na firme tej osoby, a ona by dała pełnomocnictwo do podpisania za nią (?) Potem dalej tłumaczy, ze ma kilka firm, i chce np. zeby na kazda był załozony abonament w sieci plus, a nie chce latac do salonu, i ma osoby co podpisuja taka umowe za nia... O co tu chodzi??

Gość m ądralIa
a jak ty sprawdzisz czy ten od tego pełnomocnictwa jest w ogóle związany z firmą? A dane operator będzie miał tylko Twoje :o

Gość gość
ogólnie chodzi pewnie o przekręt

Gość gość
a jak ty sprawdzisz czy ten od tego pełnomocnictwa jest w ogóle związany z firmą? A dane operator będzie miał tylko Twoje x x masz racje, dlatego ten ktos mnie spytał, czy figuruje w rejestrach dłuzników. Przeciez nie mozna umowy podpisac za kogos. ... Ludzie to potwory jednak, nie dosc ze ktos jest bez pracy to....

specjalnie tak robia bo jak ktos nie ma pracy to sie moze zgodzic na cos takiego

Gość gość
ale o co chodziło w tym? Zebym podpisała na siebie, i potem płacila za kogos rachunki? Przeciez nie podpisałbym na siebie tej umowy

Gość gość
Olałam w końcu te dziwna ofertę oszustwo i szukam dalej. Dzis kolejny telefon. Od razu zdawało mi sie dziwne, bo numer wyswielił sie jako nieznany, czyli zastrzezony. Gosc mnie wypytuje co robiłam wczesniej, dlaczego szukam pracy, itp. Wydawał sie normalny, moze nieco tajemniczy... W końcu powiedział, ze szukaja z zoną kogos do opieki nad dzieckiem, przy okazji robienia zakupów, z jakiej jestem dzielnicy, czy byłabym zainteresowana taka pracą. Potwierdziłam. To on wtedy sie pyta, czy moze mi zadac szczere pytanie, ja przytaknełam, to on.... że potrzebuje tez kogos do opieki nad nim jako zony nie ma w domu... LOL