Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka12345

medycyna pracy

Polecane posty

Gość malinka12345

Witam. Tydzien temu byłam na medycynie pracy, ponieważ miałam podjac zatrudnienie w sklepie jako kasjerka. Do pracy mam isc za 2 dni i dopiero wtedy podpisze umowe o prace, jednak w miedzy czasie dostałam dużo lepsza propozycje zatrudnienia. Chce przyjac druga oferte tylko martwie sie o te badania. Jezeli nie podpisalam żadnej umowy czy bede musiała im zwrócic koszty za medycyne pracy ??? Prosze pomóżcie .

Gość gość
halo ...

Gość RNGC
cos nie halo pani lalo?

Gość malinka 12345
Prosze nie drwic. prosze o odpowiedzi

Gość gość
Tak. Będziesz musiała zwrócić.

Gość gość
Oczywiście, że będziesz musiała zwrócić!

Gość gość
Sprawa wygląda tak, że pracodawca nie ma żadnych prawnych możliwości żądać i ściągnąć od ciebie koszty tych badań, ale z twojej strony to trochę nie fair zachowanie, bo jednak on poniósł te koszty i nic z tego nie ma. Może wyjaśnij sprawę i zaproponuj sama zwrot?

Widocznie dał ciulową ofertę. A gdybyś nie przeszła badań, też czułabyś się zobowiązana do zwrotu kosztów? Bo ja nie.

Gość gość
"A gdybyś nie przeszła badań, też czułabyś się zobowiązana do zwrotu kosztów? Bo ja nie." x I tym właśnie się różnimy. Ja w przeciwieństwie do Ciebie mam odrobinę przyzwoitości.

Gość gość
jakie "koszty medycyny pracy"? Chyba koszty badań :P Ty chyba nie nadajesz się nawet na kasjęrkę w markecie :P

Lol, odrobina przyzwoitości? Nie jestem lekarzem, pracodawca powiedzmy, że też nie. Idę do lekarza, żeby powiedział, czy mogę pracować. Lekarz mówi że sorry, ale nie. Może jeszcze zacznijcie wypłacać wynagrodzenie rekruterom, jak Was nie zatrudnią, bo zmarnowali na Was czas? :D 15 minut rozmowy z Panią i nie chce mnie pani zatrudnić, ma Pani 12 zł netto za godzinę, proszę, oddaję pani 4 zł :* Gdyby oferta była spoko, a prawie na pewno nie jest, to nie byłoby problemu, sorry :D

Gość gość
Typowe lewackie myślenie.

Gość gość
Czasem lekarz nie daje zgody na pracę, właśnie po to idzie się do lekarza, aby to orzekł. Jeśli nie wyraża zgody to trudno. Koniec sprawy. Ale skoro kandydat zgadza się na podjęcie pracy lekarz też nie widzi przeszkód, a kandydat po badaniach nagle się rozmyśla. No sorry, wcześniej się trzeba było zastanawiać. W takim wypadku koszty powinien ponieść ten niezdecydowany kandydat.

Gość gość
Wydaje mi się, że raczej niczego nie musisz sprawdzać, ale dla pewności może skonsultowałabym się na Twoim miejscu z http://medycynapracybielsko.pl/ lubi innym centrum medycyny pracy w Twojej okolicy.