Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Messssyyy

Czy warto w moim przypadku zacząć jeździć TAXI??

Polecane posty

Gość Messssyyy

Witam. Mam następujący dylemat. Pracuję obecnie na teracie na umowę na czas nieokreślony. Pracuję na dwie zmiany, od 6-14 i 14-22. Zarabiam 2300 na rękę za 5 dni w tygodniu. Mam możliwość zacząć dodatkowo pracę na TAXI. - nie muszę robić licencji w tym obszarze - pracując na etacie miałabym niższy ZUS ok. 300zł miesięcznie. - Do danego regionu gdzie bym pracowała mam od swojego miejsca zamieszkania ok. 30 km w jedną stronę - Koszt miesięczny w dobrej korporacji : 300zł miesięcznie. - Dużo zleceń, brak jest obecnie taksówkarzy w tym miasteczku. Ogólnie to takie mniejsze miasteczko blisko położone od jednego z większych miast w PL. Ostatnio kolega się zapisał do tej korporacji i dla przykładu napiszę ile zarobił na czysto odliczając benzynę: Piątek/Sobota/Niedziela - głównie wieczory i nocki : 1400zł 5 dni w tygodniu Poniedziałek -Piątek - średnio na czysto 150zł dziennie. To jego utarg z całego tygodnia wyniósł ok. 2000zł. Namawia mnie do wstąpienie do tej korporacji bo brakuje osób i taksówek, zwłaszcza w godzinach szczytu. Szukają obecnie jeszcze 3 taksówek. Ogólnie z kosztów zaczęcia tej zabawy to trzeba wydać na start ( założenie działalności, kasa, taksometr, przegląd itd.) ok. 3500zł plus musiałabym kupić jakieś używane autko z gazem LPG za ok. 10 000 zł. Pytanie teraz czy warto???? Oczywiście biorąc pod uwagę takie zapotrzebowanie, koszty itd. Warto w to wchodzić???? Liczę się tez z tym, że dużo czasu by mi nie zostawało na życie prywatne itd. ale coś za coś, ogólnie rodziny na razie nie mam, a do skromnej pensji bym dorobiła z chęcią... Co byście zrobili na moim miejscu?

Gość gość
ja bym na to poszła.

Gość gość
Jeśli się nie boisz, to spoko. Finansowo powinno być ok, tylko dolicz sobie remonty auta do kosztów.

Gość gość
a jakas furke porzana masz? jak nie mam kilka polizingowych maszynek, jak nowki, prawie niesmigane

Gość gość
Nie mam, będę chciała kupi coś z LPG, tak do 15 000zł Myślałam nad Dacią Logan ale w ogóle nie wiem czy warto w to wchodzić. Ogólnie to i tak miałam teraz mieniać samochód tyle tylko, że na jakieś małe ale jak doszedł teraz temat tej Taxi to może warto?