Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćirena

Torbiel jajnika

Polecane posty

Gość gośćirena

przepraszam, a jeżeli torbieli się nie usunie, a sama się nie chce wchłonąć i jest parę lat... czy może być niebezpieczna ?

Gość gość
?

Gość gość
proszę , wie ktoś?

Gość gość
Ja ci nie powiem, po prostu nie wiem!

Gość gość
wie ktoś?

Gość gość
Ja mam wielotorbielowatość jajników (inaczej zespół policystycznych jajników) od 8 lat. Przerwałam leczenie, bo torbiele się nie wchłaniały, a ja czułam się gorzej. Oprócz tego, że miesiączki mi się spóźniają i są BARDZO bolesne,a także jajniki czasem bolą to nic się nie dzieje. Chociaż wiem, że lepiej tego nie lekceważyć i się leczyć. Ja sama powinnam znowu zacząć leczenie, ale przeprowadziłam się do innego miasta i nie mogę tu znaleźć tak dobrego specjalisty. Ale muszę to zrobić, bo chcę mieć dziecko w przeciągu najbliższych dwóch lat i nie chcę niespodzianek. Wszystko zależy oczywiście od organizmu i wielkości torbieli. Powinnaś poszukać dobrego lekarza i próbować się leczyć.

Gość gość
Dziękuję :) mój nie jest zbyt duży(jak jajko)ale mam go usunąć :( a ja się boje i kombinuję...

Gość gość
Ja oczywiście napisałam jak to wygląda u mnie, ale w żaden sposób nie chcę Ci nic sugerować. Torbiel wielkości jajka wcale nie jest tak mała, tym bardziej jeśli się nie wchłania od lat. Jeżeli lekarz zalecił usunięcie to być może ma rację. Ja nie wiem ile masz lat, czy masz dzieci i czy torbiel w ostatnich latach się powiększyła. Powinnaś coś więcej napisać:). I jeżeli masz związane z tym problemy zdrowotne to chyba najwyższy czas i siebie zadbać i posłuchać specjalisty.

Gość gość
Jestem już w poważnym wieku, dorosły syn... a i tak nie chcę iść, ostatnio pokrwawiam, więc chyba pójdę :(

Gość gość
To się kobieto nie zastanawiaj, tylko pójdź na ten zabieg. Dobry specjalista wszystko Ci wyjaśni, wytłumaczy. Ty na tym tylko skorzystasz. Ja się męczę tyle lat i muszę się męczyć, bo chcę urodzić dziecko. Ty masz dorosłego syna, więc nie masz się nad czym zastanawiać. Powodzenia:)

Gość gość
Chyba pójdę :) Powodzenia