Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kurier siódemka nigdy nie maja wydac reszty

Polecane posty

Gość gość

tez wam się to zdarza?ostanio się wkurzyłam zamówiłam towar przez allegro i kurier go przywiózł akurat jak mnie nie było odebrała moja mama (78 lat)i wracam daje jej kase ,a ona mowi ze on powiedział ze 50 zl i tyle mu dała ,a za przesylke było 46,70 normalnie się wkurzyłam rozumiem nie wydac 10 gr max 50 ale 3,3 ? to mogę sobie chleb za to kupic dodam ,ze nie było to pierwszy raz tyle ze zawsze ja odbieram wiec ,albo daje zgodne albo wydaje choć zdarzylo mi się ze jeczał ze nie ma drobnych itp...

Gość gość
Wytocz mu proces o 3.30 zł.

Gość gość
czytaj dokładnie regulaminy kurierów. W nich najczęściej jest napisane, że kurier może nie mieć przy sobie gotówki do wydania, a klient powinien mieć przygotowaną odliczoną kwotę za towar. Skoro coś zamawiasz, to kilka dni za tym czekasz a więc masz czas na przygotowanie odliczonej kwoty. Nie widze w tym winy kuriera, tylko Twoją.

Gość gość
To płać przez internet, jest przecież taniej niż jak przy odbiorze i jeszcze Cię naciągają... ja ostatnio się przerzuciłam na paczkomat bo tylko 9.90.

Gość gość
odpowiedzial Ci kurier siodemki ktory zyje z napiwkow

Gość gość
Najczęściej mają przy sobie 20 zł w dużym nominale. Myślisz,że ktoś serio drobniaki nosi?

Gość gość
Co ten temat ma wspólnego z działem macierzyństwo?

Gość gość
no ja popieram autorke skoro biora więcej za przesyłke z pobraniem to powinni mieć drobne ,a osc wykorzystal ze przesylke odebrała starsza osoba która pewno ma nie za dobry wzrok

Gość gość jjnb
Skoro bierze sie przesyłkę za pobraniem to trzeba mieć przygotowana odpowiednia kwotę, to leży po stronie odbiorcy a nie kuriera... Kurier nie dostaje rano drobnych od firmy na wydawanie reszty.

Gość gość
Dorabia do pensji ja tez to zauwazylam i jednego przydybalam a mianowicie jak dojezdzaja do domu to dzwonia wiec zapisalam sobie nr tel tego ktory nie wydal reszty i nastepnym razem odciaglam sobie z kwoty ktora mialam zaplacic nie mam pamieci do twarzy ale nr tel mi pomogl mine mial nie tego.Ja ogolnie place przez internet ale gdy wysylka jest gratis to place przez pobranie z czystego lenistw

Gość gość
"odciągłam" a co to za słowo?

Gość gość
No ja rozumiem jakby nie mial wydac o 8rano ale jak przyjezdza o 14stej to juz chyba jakies drobne ma

Gość gość
Mialo byc obciaglam za kwote jaka byl mi winien ......ale mial mine

Gość gość
jak już to "obciągnęłam" albo "odciągnęłam". słownik cię gryzie?

Gość gość
A co za roznica ze czy obcialam czy o******elam wazne ze mu dobrze bylo

Gość gość
Nie znoszę ludzi takich jak autorka, jestes beznadziejna :o

Gość gość
Ostatnio mi nie wydal 15 zl ........tylko ze koles nie wie ze teraz to on bedzie obciagal mojemu chlopowi

Gość gość
autorka to tak zwana złotówa :D :D :D

Gość gość
Tu autorka te wpisy o obciaganiu to jakies prowo... a wracajac do tematu kurier mojej mamie od razu powiedzial ze placi 50zl inaczej dalaby odliczone i mnie tez sie zdarzylo ze od razu sobie zaokraglal.A tekst ze jestem jakas zlotowka to co niby ty jak gdzies cos placisz to pewno reszty w bilonie nie bierzesz?

Gość gość
serio? napiwek 3.30 to tak duzo :/ ???? Daj spokoj

Gość gość
Popieram autorkę, a w biedrze zostawiacie napiwki?

Gość gość
Autorka ma racja ja jak kupuje w necie to staram sie zeby bylo jak najtaniej i z tania przesylka a jesli kurier nie wyda mi np.3zl to automatycznie koszta rosna a napiwki to sie zostawia w restauracji

Gość gość
A czy panienka dostała maila z Allegro po zakupie? Zawsze wysyłają z informacja proszę mieć przygotowana x kwotę do zapłaty. Niekoniecznie kurier o 14 ma drobne, a jeśli wszyscy płaca stowkami? Poza tym teraz 90% paczek jest pobraniowych. Jestes zlotowa bo o 3 zł trzesiesz sie tak jakby to 3 stówy były. Sie ten kurier dorobił na Tobie, faktycznie :o wstyd by mi było taki temat zakładać.

Gość gość
a ty przeczytałaś co autorka wyżej napisała? jak powiedział starszej pani 50 to ona dała 50, chociaż drobne by miała. i nie mów że grosiczki bo kilku takich frajerów ustrzeli i się większa kasa robi. wiesz jaką fajną fuchę ma listonosz roznoszący rentki/emerytury po domach? od każdego 2 zł i dodatkowa pensja wlatuje co miesiąc. jak dajesz napiwki kurierowi, to pani na kasie w tesco też sie coś należy

Gość gość
Właśnie, pani jest starsza ale chyba nie upośledzona. Córka powinna jej powiedziec ile ma zaplacic a jeśli kurier powiedział więcej to chyba język w buzi ma, mogła sie odezwać?

Gość gość
jestes beznadziejna jak ci ludzi co przychodza o 7 rano do sklepu kupuja dwie bulki i placa banknotem 100 zl ciekawe skad w tym sklepie maja miec od rana wydawac ze 100 nienawidze takich ludzi jak ty

Gość gość
te praktyki nie tylko 7-demka stosuje wszyscy tak robia i jest to zarobek kierowcy (lewy zarobek)100paczek po 1zl to 100zl plus wypłata a jeszcze czesto foch z ich strony

Gość gość
do gosc 00.29 autorka złotówa a a reszta co tez zostaje okradziona przez kuriera to co frajerzy ???? bo te praktyki wszyscy kurierzy stosuja a moze NIK otym procederze poinformowac

jak wam nie pasuje miescie odliczona reszte w czym macie problem oni nie musza miec nie nosza ze soba torby drobnych to nie sklep tylko kurier albo zamawiajcie se przez poczte

Gość gość
Ja kilka razy spotkalam sie z czym takim ze kurier mial taka torebke na dokumenty na brzuchu i tam mial kase i drobne jak pani na straganie wiec nie gadajcie ze nie mozna.....tylko po co jak mozna sobie dorobic.Dla mnie kurier to nic innego jak zakupy do domu i powinien miec wydac i nie chodzi tu o grosze ale 3zl to przesada tylko ze tu autorko same bogate kafeterianki