Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż ciągle wraca do tematu o swojej byłej żonie

Polecane posty

Gość gość

Mam tego dosyć! Jesteśmy razem już kilka lat i wszystkie szczegóły pożycia z jego byłą żoną znam na pamięć. Mąż ma poczucie że wyszedł z poprzedniego małżeństwa bardzo pokrzywdzony, na dzień dzisiejszy nie może pojąć jak to się stało że się z tamtą kobietą w ogóle ożenił. Wałkowaliśmy ten temat ze sto tys razy, sądziłam że jak wywali wszystko z siebie, to pozbędzie się tych negatywnych wspomnień, ale niestety końca nie widać. Przeciwnie, mam wrażenie że się to wszystko nasila, a mnie już to obrzydło do granic możliwości i nie wiem co mam z tym zrobić :(

Gość gość
opowiadaj mu o byłym wtedy zawsze długo i namiętnie

dziwne, bo mój konkubent sam z siebie nigdy nie wspomina swojej byłej jak zapytam albo w kontekscie jakiś wyjazdów - wspomnień czy dzieci czasem się przewinie, ale to raz na ruski rok

Gość gość
Jeśli ma z nią ślub kościelny, to Ty nie jesteś jego żoną.

Gość gość
albo powiedz ze słowo o niej i odchodzisz,języka nie masz?

Gość gość
Nie mieli kościelnego ślubu i to już nie jest jego żona.

Gość gość
Po prostu ciągle ją kocha. A z Tobą ożenił się, bo myślał, że zapomni ją.

Gość gość
Skoro to potulnie wysłuchujesz to sobie zrobił z ciebie domową zrzutnię wszelkich stanów psychicznych. Po co tego słuchasz, jezyka w gębie nie masz, ona zaczyna , a ty mówisz"przestań, nie mam ochoty słuchać wiecznie o twojej ex żonie".Koniec,l kropka i tak cały czas jak zacznie.

Gość gość
Kocha ja cały czas i przeboleć nie może, że tak to się skończyło. Ty jesteś na otarcie łaż, jako zapchaj dziura, jeszcze tego nie widzisz?Jak facet kocha to cały czas gada, bo co w sercu to na jezyku, gdyby ciebie kochał, temat ex poszedłby do lamusa, to przecież oczywiste.

Gość gość
A ja przewrotnie powiem, że to dobrze. Bo wiesz, że o niej myśli, choć tak naprawdę nie o niej, tylko o swojej krzywdzie. Ja też kiedyś byłam skrzywdzona i wciągnięta manipulacją w zależność. Mój mąż wiedział, że nie pozbyłam się uczuć do exa wychodząc za niego. Potrafiłam jak miałam gorszy dzień powiedzieć mu, że tęsknię za tamtym. I pomagało. To jest szczerość w związku. Sugeruję pójść do psychologa i nie psuć sobie życia.

Gość gość
dziwne ze facet po rozwodzie w dodatku skrzywdzony tak lamentuje drugi by chcial jak najszybciej zapomniec. co innego wdowy lub wdowce.oni czesto wspominaja swoim zmarlych wpsolmalzonkow i sie nie dziwie. w koncu gdyby nie smierc nadal byliby razem, ale to juz dojrzala milosc nie zrozumiala dla 15 latkow

Gość gość
"Jest mi przykro, że w naszym małżeństwie temat Twojej byłej jest na pierwszym planie. Uważam, że to szkodzi i Tobie, i mnie. Co mógłbyś z tym zrobić?"

Gość gość
Nie zamknął starego, a rozpocząl nowe. Rozumiem autorkę, bo zyje w trójkącie. To nie do zniesienia. To nie ty, to twój mąż powinien iść do psychologa, i uporac się z poprzednim związkiem na terapii. Tak w ogóle to niezręczne, nieetyczne, niemiłe, niegrzeczne, niestosowne, itp. ględzić ciągle o byłej partnerce. Jeśli nie upora się z tym, i nie przestanie, to proponuję separację, by się ogarnął i posprzątal stare sprawy, raz na zawsze je zamknął. Zasługujesz na pelnowartościowego emocjonalnie męża, by tobie i tylko tobie poświęcał swoje emocje i uwagę. Tak byloby w porządku i uczciwie wobec ciebie. Teraz nie jest.....