Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka8989

az tyle usg? pomocy:(

Polecane posty

Gość agatka8989

Czesc. Powiedzcie mi..czy ktoras z Was miala dużo badan usg podczas ciąży? Jestem w 26 tygodniu i mialam juz 15 takich badan :( kilka razy lezalam w szpitalu, pozniej mialam podejrzenie niewydolności szyjki:( czy Waszym dzieciom zaszkodzilo tak częste badanie? Martwie sie i prosze o pomoc; (

Gość gość
usg nie jest szkodliwe

Gość gość
tez miałam ich chyba tyle co ty jak ciąża zagrozona to lepiej robić i pilnować korzyści z czestych usg w takiej ciązy oczywiście są większe niż ewentualne skutki uboczne lekarze wiedza co robią usg nie jest szkodliwe gdyby tak było to byłyby ograniczenia i nie robiono by tak czesto w szpitalach a są kobiety co całą ciązę sa w szpitalu i co tydzien maja np. bo maja takie wskazania lepiej robic i wiedzieć co z tą ciążą jest niż poronic czy urodzic za wcześnie

Jeśli by nie było takiej potrzeby to byś miała usg co 4 tygodnie , a im bliżej porodu to co 1/2 tygodnie. Do 14 tyg. miałam 2 razy w tygodniu . Potem do 20 tyg. raz w tygodniu. A potem do 30 tyg - co 2 tygodnie. Później na tyle się unormowało że miałam robione w 34 i 37