Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karta ciąży a stomatolog

Polecane posty

Gość gość

ginekolog kazal mi isc na konsultacje do dentysty jestem w 11 tygodniu ciąży. mam pytanie co dentysta wpisuje w karcie ciazy bo ma mi sie tam podpisac. A czy w razie jakiegoś borowania mozna je zrobic od razu?? mialam zęby leczone w zeszłym roku a teraz od 3 dni męczą mnie dziąsła, krwawią przy szczotkowaniu.

Gość gość
te krwawiące dziąsła to kiepsko

Gość wiktoria741
Idź do dentysty to się dowiesz co wpisze w kartę ciąży. Poza tym te krwawiące dziąsła powinien sprawdzić specjalista. Z tego co wiem tutaj http://www.jesionowa-dental.pl/stomatolog-raszyn/ znajdziesz bardzo dobrego stomatologa, na pewno powie ci jak dbać o zęby w ciąży i po niej. Musisz teraz bardzo uważać. Mi np po ciąży zęby bardzo się popsuły i cały czas je leczę.

Gość gość
Mi wypisał- stan uzębienia i higieny, że ok nie ma potrzeby leczenia. Próchnica i stany zapalne mogą negatywnie wpłynąć na płód więc po prostu trzeba leczyć jeśli jest konieczność.

Gość gość
Mój dentysta na pierwszą wizytę w czasie ciąży każe mi przynieść kopię karty ciazowej- w jakim celu? Powinnam mu udostępniać do karty moje dokumenty?