Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w szoku, moja corka ma 11 tygodni a ja jestem w kolejnej ciazy...........

Polecane posty

Gość gość
A od kiedy to karmienie piersia jest formą antykoncepcji??? Ze średniowiecza czerpiesz swoją wiedzę, no to teraz masz efekt

Gość gośćautorka
boje sie jego reakcji, bo on byl sceptyczny nawet jednemu dziecku, ledwo go namowilam, oczywiscie teraz nie widzi swiata poza coreczka, ale sam mi mowil ze nie wyobraza sobie miec dwojki dzieci, zreszta ja tez nie chcialam nigdy

Gość gość
Autorko a co cię skłoniło do zrobienia testu?Miałas jakies objawy?

Gość gośćautorka
nie ze sredniowiecza tylko z natury i biologii

Gość gość
gośćautorka dziś ten wpis o 5tym dziecku to podszyw planowalismy tylko jedno dziecko, nie spodziewalam sie ze tak szybko po porodzie zajde w druga ciaze smutas.gif x No właśnie, nie spodziewałam się. Podtrzymuję mój pierwszy wpis. Po ciąży trzeba bardziej uważać, ponieważ nie wiadomo kiedy będzie pierwsza owulacja. Nie czekamy na pierwszą miesiączkę, bo nie jesteśmy wczesnymi nastolatkami, aby mieć bezowulacyjne pierwsze cykle. Do tego dochodzi karmienie. Przy intensywnym kp pierwsza miesiączka następuje później. Przy mm 6-8 tygodni po porodzie, czyli owulacja od razu po połogu. Pamiętam, że moje pierwsze poporodowe miesiączki były pół roku po porodzie. gość 15:48

Gość gośćautorka
od dwoch dni sie bardzo zle czulam wymiotowalam, bolala mnie glowa, zwalalam to na karmienie i powiedzialam przyjaciolce, ktora zazartowala ze to moze byc ciaza i tak dla swietego spokoju zrobilam ten test

Gość gość
Hahahah z natury i biologii- to chyba słabo na biologię chodzilas :D

Gość gośćautorka
no wlasnie ja jeszcze nie mialam nawet miesiaczki i caly czas karmie piersia, moje dziecko nie zna smaku mm a tutaj taka niespodzianka

Gość gość
A zabezpieczaliście się czy nie?

Gość gość
Teraz czytam, że karmisz piersią, no to jesteś ewenement. Chyba, ze faktycznie jak to pisała jedna z dziewczyn masz jeszcze hormony z pierwszej ciąży, a mdłości to może być grypa. Teraz jest epidemia. xxx gość dziś A od kiedy to karmienie piersia jest formą antykoncepcji??? Ze średniowiecza czerpiesz swoją wiedzę, no to teraz masz efekt x Nie jest formą antykoncepcji, tylko organizm kobiety zabezpiecza potomka we wszystkie składniki odżywcze. Brak owulacji w tym czasie jest właśnie zabezpieczeniem potomka, ponieważ ciąża zabiera to co powinien dostać. Gdy dziecko ma 4 miesiące i karmienia piersią jest mniej, bo dieta dziecka się rozszerza, wtedy organizm kobiety wie, że da radę z kolejną ciążą.

Gość gość
Wy pipencje zapytajcie ginekologa o karmienie a owulacje. Auyorko marne szanse zebys byla w ciazy. Idz najlepeliej na bete i sprawdz czy przyrasta. To pewnie jeszcze hormony z pierwszej ciazy.

Gość gość
Laski z wysoką prolaktyną zachodzą, więc co ma KP?

Gość gość
płodności mozna ci pozazdrościc:-)

Gość gośćautorka
juz dzwonilam do mojej ginekolozki i umowilam sie na srode, a jutro ide zrobic bete...

Gość gość
czyli bzykał się z tobą bez zabezpieczenia tak ?? i jesteś w szoku i on też ma być w szoku k***a to jakim cudem wy sobie to pierwsze dziecko zrobiliście ?? nie wiecie skąd się dzieci biorą nie wierzę co do 5 dzieci to wyobraźcie sobie że ja mam sąsiadkę która całą 5 ma planowaną :-p

Gość gość
gość dziś Laski z wysoką prolaktyną zachodzą, więc co ma KP? xx Chyba niską :) Cyt: "Przed powrotem płodności po porodzie chroni bowiem nie sam fakt karmienia piersią, ale częstotliwość, z jaką dziecko ssie pierś matki. A wszystko dzięki prolaktynie – hormonowi, na którego produkcję wpływa stymulacja brodawek. Prolaktyna odpowiada za wytwarzanie pokarmu, ale również nie dopuszcza do owulacji. Za każdym razem, kiedy dziecko ssie pierś, prolaktyna jest uwalniana do krwi w ciągu kilku minut, a potem następuje powolny spadek jej poziomu. Ograniczenie częstotliwości ssania następuje zwykle w momencie wprowadzenia pokarmów stałych, dlatego zazwyczaj przyjmuje się, że kobieta może pozostać niepłodna przez pierwszych sześć miesięcy po porodzie, kiedy dziecko nie je nic poza mlekiem matki."

Gość gość
16.09- bzdury masakryczne, no ale dalej wierz że karmienie piersią chroni przed kolejną ciążą :D

Gość gość
A co cię skłoniło do zrobienia testu?

Gość gość
gośćautorka dziś juz dzwonilam do mojej ginekolozki i umowilam sie na srode, a jutro ide zrobic bete... xx I bardzo dobrze.

Gość gość
Autorko idz dp gina i nie pytaj o pprady kwok z kafe.

Gość gość
16:09 ja karmiłam piersią i dostałam okres.Teraz nawet lekarze się dziwią,ze baby kp traktują jak antykoncepcję

Gość gość
gość dziś 16.09- bzdury masakryczne, no ale dalej wierz że karmienie piersią chroni przed kolejną ciążą smiech.gif xx Jakie bzdury? Przecież twoje ciało musi dojść do siebie, musisz wykarmić dziecko i organizm dlatego pierwszą miesiączkę, a więc i owulację przesuwa, bo cię niedouku chroni przed utratą żelaza i automatycznie innych minerałów, które potrzebujesz do wykarmienia.

Gość gość
Super gratulacje .cieszcie się.fajnie będą dzieciaki miały towarzyszow dzieciństwa.a mąż zrozumie to nie tylko twoja ,,w ina,,

Gość gość
gość dziś 16:09 ja karmiłam piersią i dostałam okres.Teraz nawet lekarze się dziwią,ze baby kp traktują jak antykoncepcję xxx A jak często? 2 razy na dzień? W takim przypadku miesiączkę dostaniesz. Jak nie umiecie czytać ze zrozumieniem, to się w ogóle nie odzywajcie. Nie traktuje się sporadycznego karmienia jako antykoncepcji. Żeby nie było owulacji to musisz karmić cały czas, minimum co 2,5-3 godziny. To chyba jest proste so zrozumienia w tym co napisałam w godzinie 16:09

Gość gość
Kolejny klient tanich sklepow typu CCC :-) :-)

Gość gość
16.22 skoncz już te herezje na temat tego jak to kp chroni przed ciążą, po pierwsze najpierw występuje owulacja, a dopiero potem miesiączka, a po drugie przeczytaj uważnie jakie trzeba spełnić warunki zeby uniknąć ewentualnej wpadki przy kp, choc i ich spenienie absolutnie nie gwarantuje sukcesu, wiedzę masz szczatkowa, więc nie glos swoich tez publicznie

Gość gość
Nie uwierzysz, ale ja pierwszą miesiączkę dostałam 4 tygodnie po porodzie! A więc jeszcze zanim zakończył się okres połogu. Na pierwszej, kontrolnej wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że jest to ja najbardziej możliwe. Karmiłam w dodatku piersią. Ale moja ginekolog od razu przepisała mi tabletki, nie pytając mnie nawet o zdanie. Dziwi mnie taka niefrasobliwość jak twoja.

Gość gość
Jak córka ma 11tygodni to pewnie dwóch będziesz miała z jednego roku.jedno z początku drugie z końca,trzeba być odpowiedzialnym człowiekiem jak się nie chce dzieci to się zabezpiecza

Gość gość
moja przygłupawa kuzynka ze wsi też myślała, że tak prędko w ciążę nie zajdzie :D a tu zonk i jak to się mówi.. co rok prorok :D