Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z zatokami a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Od kilku mc mam wiecznie zatkany nos, najgorzej jest w nocy i po przebudzeniu. Podejrzewam że to problem z zatokami. Mam umówiona wizyte prywatną u laryngologa, ale jestem w 10 tyg ciąży i zastanawiam się czy laryngolog może mi pomóc skoro nie będę mogła zrobić rtg zatok, ani przyjmować większości leków., Bardzo liczę sie teraz z $, więc zastanawiam sie iść i płacić te 100 zł , zaryzykować czy odwołać wizytę?

Gość gość
:(

Gość gość
najlpeszym sposobem na zatoki sa niestety antybiotyki... mozesz poprobowac robic w domu rozne parowki ale to w necie znajdziesz duzo o tym, nie musisz isc od lekarza. mnie pani dr kazala robic parowke z majeranku albo tymianku, juz nie pamietam:P a pozniej do tej wody dolac troche miodu i wypic:)

Gość gość
Z domowych sposobów proponuję inhalacje z cebuli. 2 spore, surowe cebule zetrzeć na "grubej" tarce, szybko przełożyć do szklanki piwnej, albo do słoja, wierzch szczelnie przykryć folią spożywczą. Potem przygotować paczkę chusteczek higienicznych, w foli zrobić dziurkę, wetknąć tam nos i wdychać przez ok 20 minut. Nie tylko świetnie oczyszcza nos, ale również pomaga przy infekcjach gardła. Trochę łez się poleje, ale jaka ulga...:D Powtarzać 2-3 razy dziennie przez kilka dni. I zdrowsze, bezpieczniejsze od antybiotyków a ulga już po pierwszym razie. Powodzenia!