Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem dlaczego ludziom tak szkoda dzieci czy młodzieży

Polecane posty

Gość gość

dziecko zapomni o traumie po kilku dniach... a dorośli często już nie mają żadnego wyboru ani nadzieii.

Gość Dasha95
A szkoda?

Gość gość
"dziecko zapomni o traumie po kilku dniach" słucham???????? :O

Gość gość
ktoś tu nie dokońca dobry z psychologii wszystkie złe przezycia które maja miejsce do 12 roku zycia ciagną sie za człowiekiem do końca życia

Gość gość number one
nie nie zapomni ,nawet taki kilkudniowe odrzucone przez matkę ma to gdzies w podswiadomości ,nawet o tym nie wiedząc

Gość gość
ciekawe skąd o tym wiecie i jak to jest niby sprawdzane ? niektórzy ludzie są słabi więc nie radzą sobie z życiem i próbują to zgonic na źle dzieciństwo...

Gość gość
adolf hitler to sprawdzał on eksperymentował na bliźnietach ;)

Gość gość
o czym ty piszesz chyba nie wiesz co znaczy przeżyć coś ciężkiego.. ja może ciężkiej sytuacji nie przeżyłam ale przezyłam sytuację gdzie musiałam się wstydzić w szkole tego ze nie mam książek nie mogę nigdzie wyjść i musiałam sobie dorabiać by się w coś fajnego ubrać a ze stypendium kupowałam bilety.miałam wtedy 15-19 lat. gdzie u mnie w domu brat i siostra miele to ca ja bym chciała . skończyłam ledwo technikum wagarowałam ze wstydu że znowu musza mi pożyczać ze znowu muszę powiedzieć ze nie pójdze wiesz co to jest. wiesz co znaczy usłyszeć od rodziców ze nie zapłacą za kolejny rok szkoły jak nie zdam a było tak jak oblałam prawo. wspomagał mnie chłopak stypendium i dorabianie. teraz mam 28 lat i dopiero robię studia . ale mam żal do rodziców że nie dali mi tego i pozwolili bym czuła się upokorzona w oczach kolegów i u nich bo jednak rodzeństwo dostawało na wszystko nawet na wycieczki za granice.\ i pamiętam to do dziś.. i jak wspominam płakać mi się chce wtedy płakałam i się winiłam za to że może ja jestem zła dla nich, było mi ciężko. ale miałam chłopaka obecnego męża który jako jedyny mi pomógł i słuchał mnie.

Gość gość
gdzie przeczytam o tych badaniach hitlera ?

Gość gość
o rany wspolczuje :(

Gość gośćula
wujek google wpisz eksperymenty medyczne II WOJNA SWIATOWA

Gość gość
Mi nie szkoda naprawde szkoda mi wtedy kiedy dziecko chowa sie w normalnej rodzinie a skrzywdzi go ktos obcy,ale dziecko ,ktore chowa sie w patologi nie szkoda mi wcale ,bo z takiej rodziny wyrosnie takie sam patol jak rodzice

Gość gość
Gosciu z 00.15, ze wstydu wagarowałaś? Nie zartuj, i nie użalaj się teraz. No to jak nie mialaś parcia na to, by byc kims, tak ci się ulozylo, ze dopiero teraz konczysz naukę. Bo dopiero zmądrzałaś..Kazde dziecko czuje i wie, gdy rodzice nie dzielą po równo- czas, pieniadze, zabawki, między nim a rodzenstwem. Bardzo malo jest mądrych rodziców, sprawiedliwie traktujących swoje dzieci. Tym bardziej trzeba się uczyć, by sobie zapewnić start i przyszłosc, a nie ...wagarować.

Gość gośćula
a ja rozumiem wagary gościa z 00.15 ,mam w dalszej rodzinie takie dwie nastolatki ,rodzice pija ,palą a na strój na wf nie ma,dziewczyny się po prostu wstydzą i są pośmiewiskiem,to okropne,pomagam im ile moge

Gość gość
heh przeciez ona teraz to na pewno wie,ze niemadrze było wagarować :P ale wtedy była jeszcze młodziutka ja też wagarowałam bo sie bałam do szkoły chodzić