Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

7 miesieczne dziecko nie chce jesc

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy, bardzo prosze o sugestie, co moze dolegac mojej 7-miesiecznej corce. Wizyte u lekarza mamy dopiero pod koniec marca, a od 2 tygodni jest baaaardzo zle, jeśli chodzi o jedzenie. Cora od zawsze jadla malo, tzn. polowe porcji zalecanej dla jej wieku, ale przynajmniej jadla regularnie i przybierala na wadze. A od 3 tygodni nie przybrala na wadze ani grama. Nie mam juz sil i jestem zalamana. Ok. 7:00 daje jej na sniadanie butelke mm i albo nie zje nic, albo 40 ml. Podejsc do butelki jest kilka, co pol godziny, ale przewaznie nawet nie zaczyna ssac, tylko kreci jezykiem i gryzie smoczek. Ok. 10:00 dostaje kaszke, robie jej porcje na 75 ml wody i zazwyczaj zjada ok. 70% tej kaszki. Potem ok. 14:00 podaje obiadek – albo danie ze sloiczka albo zrobione przeze mnie – i tu jest katastrofa. Zje kilka lyzek i to w dodatku wmuszonych w nia. Za pol godziny probuje jeszcze raz podac jej obiadek, ale jest to samo. Zaciska usta, odpycha lyzeczke rekami, wierzga nogami, krzyczy, placze. O 17:00 podaje jej deserek (owoce) i tego tez nie chce jesc. Nawet nie otwiera buzi, zeby sprobowac, czy jej posmakuje czy nie. A o 20:00 po kilku godzinach niejedzenia dostaje na kolację mm – zjada ok. 150 ml. Dziecko nie chce takze nic pic – ani wody, ani wody z glukoza, ani soczku, ani herbatki. Najgorsze jest to, ze nawet nie chce sprobowac. Dlatego przystawiam ja do piersi dwa razy w ciagu dnia,aby ja dopoic. Ssie piers ok. 1 minuty. W ciagu dnia mala jest bardzo czesto marudna, placze, spi niewiele (2 drzemki po 35 minut kazda z zegarkiem w reku) i harcuje caly dzien. Trzeba ja zabawiac, nosic, spiewac, gadac do niej. O 20:30 wreszcie zasnie, ale budzi sie nawet i kilkanascie razy w nocy. Nie chce jesc, nie chce pic, tylko lapie piers i traktuje ja jak smoczek i sposob zasypiania. Na poprzedniej wizycie lekarka mowila, ze to zeby i kazala podawac paracetamol w celu zlagodzenia bolu przy zabkowaniu. Corka ma juz dwie dolne jedynki. Robie tak i rzeczywiscie przestaje marudzic, ale dalej nie chce jesc. BLAGAM – POMOZCIE!!!! Boje sie, ze przez niejedzenie corka nie dostanie potrzebnych do rozwoju skladnikow.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować