Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet maminsynek

Polecane posty

Gość gość

Mam dość tego , że zawsze trafiają mi się takie maminsynki. Mama ugotuje,mama posprząta mama poradzi. Do pewnego stopnia to zrozumiałe ale żeby w wieku 25 lat mieszkać z mamą, nie pracować i być na jej utrzymaniu to trochę dziwne. Przed dłuższy czas byłam w związku z facetem , którego kochałam ale miałam z jednej strony dość tego dziecinnego podejścia do życia. Ja mając 17 lat już pracowałam i zarabiałam na siebie. On w wieku 25-lat ma za sobą 2 prace , które trwały góra miesiąc bo nie potrafił niczego zrobić. Narzeka jakie to życie jest niesprawiedliwe. Mama płaci mu za paliwo , ciuchy itd... sam nie potrafi nawet wbić gwoździa do ściany czy zrobić jajecznicy. Myśli tylko o siłowni,meczach itd... Spotkałyście się z takimi osobnikami?

Gość gość
w podobnej sytuacji znalazłam się i ja. po kilku latach związku przyszedł czas na zrobienie jakiegoś kroku w stronę zamieszkania razem jednak oboje mieliśmy trudności w znalezieniu pracy. zaproponowałam wyjazd za granicę jednak on uparł się,że nie jest gotowy (28 lat!) mieszkałam przez chwile z jego rodzicami i zauważyłam,że po prostu on niczego nie potrafi zrobić. gdyby nie jego mama i ja to umarłby pewnie z głodu. dostał ofertę pracy po kilku dniach wylali go bo miał ruchy jak ślimak.

Gość gość
tak, film pt.: ,,Czeka Na Nas Świat" traktuje o tym problemie

Gość gość
ale to ty (świadomie czy podświadomie) wybierasz takich facetów, więc popracuj nad sobą

Gość gość
i jestes jeszcze z tym 28latkiem?

Gość gość
Ja również pobyłam przez chwilę z takim panem ale stwierdziłam że nie będę marnować sobie życia z kimś kto ma dwie lewe ręce i w niczym by sobie nie poradził.To jest wina głównie mamusi która tak wychowała swojego synalka...miał wszystko pod nosem to po co ma sobie wynająć mieszkanie i znalezc prace?Przeciez u mamy jest najlepiej

Gość gość
gość dziś nie jestem:) a co ja miałam być jego drugą mamusią? o nie...ja chce kogoś kto poradzi sobie ze wszystkim i kto podczas mojej nieobecności będzie w stanie ugotować sobie obiadek czy zmyć naczynia. kiedy ja znalazłam pracę to on dalej siedział w domu i wszystko tłumaczył jak ferdek kiepski.

Miałam faceta w podobnym wieku i na początku było świetnie. Zabierał mnie do restauracji,jeździliśmy samochodem na wycieczki. Jak się później okazało za wszystko płaciła jego mama. No dosłownie o wszystko prosił mamusię , o wszystkim jej mówił . Ja szukałam pracy , on jeździł sobie na siłownie.Miałam tego dość!!!Chciałam żeby był męski nie tylko z wyglądu ale i zachowania.

Gość gość
a mnie zaprosił mnie raz taki facio na grilla którego potem nie umiał rozpalić...musiałam zrobić to za niego a potem zgasić bo tego też nie potrafił...:)

Gość gość
A umiał pokroić kiełbasę?:D

Gość gość
kiełbase tak ale chleba juz nie :)

Gość gość
Facet tworząc rodzinę musi być przywódcą stada co daje kobiecie poczucie bezpieczeństwa i nie chodzi tu o tyranizowanie członków rodziny lecz rozważne i mądre jej prowadzenie.