Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z teściową

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu nie jeźdżę do teściowej,nie chcę u niej jeść. Ona oczywiście obgaduje mnie przed całą rodzinę, że królewna z miasta się zjechała. W czym problem? Mam dnę moczanową czyli upośledzone usuwanie kwasu moczowego w organizmie.Kiedy zjem produkty z nieodpowiedniej grupy dostaję ataku bólu w w stopie i nie mogę chodzić ( jest to dość poważny stopień ). Odpadają wszelkie tłuste potrawy. Teściowej to nie obchodzi. Zawsze jak przyjeżdzaliśmy była wątróbka, karkówka, kiełbasy i tłuste rosoły na gęsi. Mąż jej tłumaczył. Ona twierdzi,że wydziwiamy i jak raz zjem to się nic nie stanie. Obecnie jest wściekła,że nie chcę u niej jeść. Jak jej przemówić do rozsądku?

Gość gość
Siądź razem z nią przy stole i spokojnie jej wytłumacz. Powiedz, ze chętnie bys nieraz coś zjadła, bo tak ładnie wygląda i pachnie, ale z powodu choroby najnormalniej w świecie nie mozesz, ze nie chcesz jej urazić, ale w tej chorobie dieta to podstawa.

Gość gość
na ciemnote i kompleksy nie ma rady

Gość gość
Tłumaczyłam ale ona twierdzi,że kiedyś tak nie było. Ludzie nie mieli takich problemów i że sama wymyślam. I tak jestem chuda , powinnam więcej jeść zdrowego jedzenia ( ona właśnie takie potrawy uważa za zdrowe...)

Witam serdecznie wszystkie Panie, Jestem dziennikarką w trakcie poszukiwania gości do programu na temat relacji między synową a teściową. Wszystkie zainteresowane szczegółami Panie proszę o wysłanie wiadomości na adres m.dalaszynska@tvn.pl Pozdrawiam, Monika Dalaszyńska