Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy puścić dzieci na kolonie letnie

Polecane posty

Gość gość
u nas w pracy u męża ktoś to ogarnia, wiec nie mamy wpływu na to jaka firma wygra przetarg. ale dzieciaki zawsze wracają zadowolone a to najważniejsze

Gość gość
Moje dzieci już od kilku lat jeżdżą na kolonie i powiem szczerze, że na początku trochę się martwiłam, ale teraz wysyłam je zawsze z tym samym biurem podróży www.pantur.pl i już się nie stresuję tak tymi wyjazdami… wiem, że zajmują się nimi ludzie, którzy mają w tym doświadczenie. Póki co dzieciaki zawsze wracały zadowolone. W tym roku jadą na obóz plastyczny. Zapowiada się bardzo ciekawie. Proponuję puścić dzieci i trochę wyluzować.

Gość gość
Ja jeździłam na kolonie od I klasy podstawówki. Pamiętam ten pierwszy raz bałam się bardzo, chciałam do domu, jednak już na koniec z koloni nie chciałam wracać. Potem co roku czekałam z utęsknieniem na kolonie. Byłam samodzielna i zawsze mnie wybierali na "przewodniczącą" grupy, z czasem kolonii, i przedłożyło się to w szkole, przewodnicząca klasy i szkoły. Do dzisiejszego dnia mam już taki charakter "PRZYWÓDCY", że jestem kierownikiem lub dyrektorem w każdej pracy gdzie się pojawię po pół roku:P. Jeździłam na kolonie za dobrych czasów "komuny" jako córka robotnika. Tam zawsze była dyscyplina. Rano pobudka, potem poranna kąpiel, śniadanie, sprzątanie pokoi na punkty, relaks, obiad, cisza po obiedzie 2 godziny w łóżkach, potem relaks, potem pranie, relaks, kolacja i dyskoteki albo jakieś super animacje. Super sprawa. Dziś dobiegam 40 i mam nadzieję, że tak wyglądają te kolonie.

Gość olcia158
Oczywiście że tak. 10 latki spokojnie mogą jechać, przyda się im troszkę takiego samodzielnego wypoczynku. Poszperaj po ofertach np tu http://www.mediterraneum.pl/oferta-kolonii . Na pewno znajdziesz coś odpowiedniego i za fajną cenę.

Gość gość
Ja to lubię sobie co jakiś czas zrobić urlop od dzieci i wtedy wysyłam je na kolonie z biurem http://ctravel.pl nie najgorszy pomysł co nie?

Gość kasiekpe80
To wszystko zależy od dziecka, mój synek w wieku 10 lat powiedział, że chciałby pojechać :) Wiadomo zrobiłam dokładny rekonesans z jakim biurem, dokąd itd. Ostatecznie wybrałam biuro BUT i jestem naprawdę zadowolona, w tym roku będzie to już 3 jego wyjazd , tym razem na obóz językowy!

Gość gość
Uwielbiam srac wam do ryja :)