Gość gość Napisano Marzec 10, 2015 Witam. W zasadzie od zawsze mam problemy z miesiączką, nieregularne miesiączki, obfite krwawienie i można by długo wymieniac. Mam 19 lat i udałam się do ginekologa, ktory zlecil mi badania hormonów. W 21 dniu cyklu, czyli dzisiaj miałam wykonac badanie na progesteron, w 3 dniu cyklu bede musiala zrobic jeszcze inne. Mój wynik to 3.74 ng/ml, przy normie w fazie lutealnej 1.7 - 27.0, na pierwszy rzut oka wydaje się byc w porzadku, ale poczytałam nieco w internecie i sporo kobiet twierdzi, że to niskie stężenie, które może prowadzić do problemow z zajsciem w ciąze. Przez najblizsze lata nie mam zamiaru starać się o pociechę, jednak kiedys na pewno przyjdzie ten moment dlatego zastanawiam się, czy to prawda? Czy rzeczywiscie to niskie stężenie? Do ginekologa udam się dopiero w wszystkimi wynikami także nie wczesniej niz za 2, 3 tygodnie, a powiem szczerze, ze nieco sie zmartwilam czytając o tym w necie. Z góry dziękuje za odpowiedź :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach