Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od lipca staram się o dziecko i załamuje się powoli

Polecane posty

Gość gość
Nam zajęło 5 miesięcy abym zaszła w ciążę. Mogę polecić urlop, w ciepłym miejscu i do tego zero stresu. I po prostu nie myśleć i nic na siłę.

Gość gość
nie wiem jak w ciaze zaszly moje kuzynki ale obie braly slub w 1998. jedna urodzila w lipcu 2012 a druga w lutym 2014. obie maja po 38-40lat cóż...

a bralas wczzesniej antykoncepcje hormomanlna? jak tak to po roku organizm moze sie dopiero unormowac

Gość gość
moje kuzynki lataly po lekarzach, i byly co roku na jasnej gorze. to siostry. naprawde dobre dziewczyny. a ich najmlodsza siostrzyczka zaszla w ciaze od razu jak miala 20 lat chyba niespodziewanie.

Gość gość
ja tablet nie biore.stosujemy stosunek przerywany od 5 lat i mamy jedno dziecko.staralismy sie o nie jeden miesiac. nie jestm na kredycie nie mam super pracy a nianie u nas w miescie kosztuja 700zl wiec ewentualna wpadka nie jest tragedia. moj organizm mnie czasem zaskakuje bo mam owulacje raz 9 dnia a czasem 14.

Gość gość
Czemu jak sie chce to nie ma a jak soe nie chce to jest

Gość gość
Jakie mogą być problemy zajścia w ciąże? Staram się od sierpnia

Gość gość
koncowka ciazy, staralam sie 7 lat :( wiec jeszcze nie panikuj hehe

Gość gość
Może ich byc cale dzikie mnóstwo, począwszy od banalnych, na poważnych kończąc

Gość gość
a ja z obserwacji znajomych i rowniez siebie widze ze jednak bardzo duze znaczenie ma psychika poki sie bardzo chce to niestety nie wychodzi mi pomogl urlop i przygotowania do slubu przyjaciolki i tak odpuscilam po 7 miesiacach staran majac glowe zajeta czym innym i tu nagle przed slubem wlasnie tej przyjaciolki okazalo sie ze jestem w ciazy

Gość gość
Czy ja wiem czy to psychika faktycznie?

Gość gość
o pierwsze dziecko starłam sie 4 lata, teraz o drugie staram się 5 rok :(

Gość gość
Dziewczyny a macie orgazm podczas staran? Ja 2 cykle nie zaszlam bo sie naczytalam, ze aby trafic w dziewczynke to trzeba bez orgazmu, wiem, glupie. W 3 cyklu odpuscilam dziwne metody i od razu zaszlam. Orgazm mialam za kazdym razem.

Gość gość
Tez czytalam o orgazmie :-D

Gość gość
dziewczyny to i ja napisze i dołącze do was :) wszystkie was doskonale rozumiem, bo sama staram sie o dziecko na poczatku dlugie i nieregularne cykle po 4 miesiacach decyzja że musze isc do lekarza bo majac takie cykle o owulacji mozna raczej zapomniec.1 lekarz nie zrobił mi usg ale zapisał clostilbegyt na dwa cykle i powiedział zapraszam w ciąży.Pierwszy cykl z clo ciąża super:) za dwa dni @ i płacz.Nastepny cykl z clo pomyślałam że znow musze zmienic lekarza przeciez przy tych lekach konieczne jest usg, wiec zmieniłam usg ok jest pecherzyk ale co z tego jak ciazy brak.I tak byłam stymulowana 5 cykli , aż moja gin stwierdziła że szkoda czasu bo na ostatnim monitoringu nie rosły pęcherzyki, skierowała mnie do lekarza w innym mieście na stymulację gonadrotopinami ( oczywiscie w miedzy czasie zrobiłam pare najważniejszych badań chormonalnych które wyszły ok, i mąż dopiero pare dni temu badanie nasienia które wyszlo bardzo dobrze) teraz czekam na @ zastrzyki mam już przepisane i od 3dc zaczynam się kłuć mam nadzieje że będą efekty:) ja nie żałuje że poszłam wczesnie do gin bo tak to bym czekała nie wiadomo ile a dziecka by nie było.Wole wziąść sie za to wszystko teraz. Zycze wam wszystkim żeby się w końcu udało bo wiem na swoim przykładzie co się czuje co miesiac.

Gość gość
dlaczego ty zyjesz dzieckiem zachowujesz sie jak matka narcystyczna 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Gość gość
Trzymam kciuki. Ja niestety ciągle praca i dom i nawet nie mam kiedy do Lekarza iść :-/ a staram się od sierpnia. Także w po odstawieniu tabletek.

Gość gość
Mi sie wydaje ze proszki komplikują zajście

Gość gość
A niektóre od tak łatwo wpadki zaliczają , nawet przy tabsach

Gość gość
Ja się staram od stycznia i już się denerwuję że nic z tego nie wychodzi. 3 cykl i nic, załamać się można...

Gość gość
Od stycznia to krótko Poczekaj do grudnia to zobaczysz jak zalamac sie mozna

Gość gość
Krótko? Wszystkie dookoła zachodzą po pierwszym cyklu, nie mam żadnej kolezanki która musiałaby się starać. Dla mnie te 3 miesiace to juz za dlugo

Gość gość
a czy miesiączki są takie jak dotychczas tzn. ból brzucha ,piersi? Bo wiesz miesiączka może być taka jakby udawana nie poprawna i to może być wywołane lekami nie tylko antykoncepcyjnymi. Miesiączka więc nie jest pewnością że możesz mieć dzieci. Oczywiście mam nadzieję że powrócisz do pierwotnego stanu

Gość gość
znajoma mojego kolegi zaszła 3 lata po odstawieniu

Gość gość
a co jak podczas miesiączki nie odczuwa się nigdy żadnych bóli piersi? to normalne? mnie nigdy nie bolą piersi a wiem ze prawie kazda kobieta ma taki objaw

Gość gość
jeżeli to było naturalne to dobrze ale możesz to poznać po śluzie czy wrócił do pierwotnego cyklicznego stanu. Np. lepki, ciągnący itp

Gość gość
czy popęd wrócił do normy

Gość gość
Myślę że jeśli jest owulacja to powinnaś zajść. O popęd chodzi mi naturalny : reakcje na dotyk , wzrok (ale nie stymulację narządów)

Gość gość
Tez nie mogę :-(

Gość gość
moja siostra brała 6 lat tabletki odstawiła bo stwierdziała że organizm w koncu musi odpoczac.Nie chciała już więcej dzieci ale cóżw pierwszym cyklu po odstawieniu zaszła , dziś jest w 18 tygodniu