Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Woodhino

Mamy marcowe 2015.

Polecane posty

Gość Woodhino

Są tu mamy dzieci urodzonych w marcu bieżącego roku ? Chciałabym założyć wątek dla takich mam. Sama jestem młodą mamą i mam wiele wątpliwości. A razem raźniej !

Gość gość
Autorko a kiedy urodzilas bo ja jestem po terminie i nic nie rusza

Gość Woodhino
Mój synuś na świat przyszedł 2 marca, ale ja miałam planowaną cesarkę, ponieważ nie miał ochoty odwrócić się główką do dołu.

Gość MamaNikusia
Hej. Tez mam synka urodzonego cc 2 marca. Chętnie się przylacze.

Gość Woodhino
Ciesze się, że jesteście ! No to może ja powiem coś o sobie. Mam 25 lat, mieszkam w Niemczech. A mój synuś - Omer- urodził się z wagą 3400 g i 56 cm. Maluski... MamaNikusia jak radzisz sobie w nowej roli? Bo ja szczerze czasami wymiekam. Małemu najlepiej w ramionach taty, to jest jedyny lek na jego płacz.

Gość gość
Ja miałam termin na 3 marca ale chyba małej się nie spieszy do nas na świat :)

Gość MamaNikusia
Ja radzensobie... tak sobie. Synek jest raczkowy, dużo ssie, a w domu 2,5latka, która wymaga dużo uwagi, nie chce zeby tak odczuła. Noce sa ciężkie. Teraz mam pomoc, później, hmmm. Wasze maluchy lubią się kąpać? Skladalyscie dokumenty o macierzyńskie.? Orientujecie się co trzeba dołączyć?

Gość Woodhino
U mamusi jej dobrze. Ja termin miałam na 26 lutego, ale że lekarz widział, że maluch był nie właściwie ułożony to dostałam skierowanie na cesarkę. U mnie stwierdzili, że wody były brudne i cesarkę zrobili w najlepszym momencie. Kurcze ponoć poród wywoływany boli. Najgorsze chyba jest to czekanie po terminie.

Gość MamaNikusia
Moj synek ważył 3600,55 cm. Cesarki wspominam rewelacyjnie. Wstałam po 6h, bez przeciwbólowych.

Gość MamaNikusia
Ja uciekam, odezwę się wieczorkiem, ide kąpać dzieciaki, kolacja itd. Zabiegają trochę przy dwojecczce.

Gość gość
Ja niestety podaje butelkę. Je średnio co 4 godziny nawet w nocy. Ale lubi budzić się wyspany o 2-3 w nocy i wtedy ulegamy i bierzemy go do nas, ale wtedy to nie jest stanie, a czuwanie. Mi się zdaje, że ja ciągle coś źle robie - raz wydaje mi się, że jest ubrany za grubo, raz za lekko. Nie wiem czasami jak mu dogodzić. Co do macierzyńskiego. To ja najpierw wykorzystuje zaległe urlopy i dopiero później składam podobnie o macierzyński.

Gość Woodhino
Skasowalo mi nazwę. Wyżej to ja. Mój uwielbia się kąpać. I za jakieś 10 minut przyjedzie jego czas ;).

Gość gość
Najpierw macierzyński się wykorzystuje a potem urlopy zaległe wypoczynkowe.

Gość Woodhino
W Niemczech jest to bez różnicy.