Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wizyty u logopedy z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie do mam których dzieci chodzą do logopedy, czy chodzicie na fundusz czy prywatnie, jak często, jeśli na fundusz to jaki jest czas oczekiwania na wizytę i ile wizyt się "należy"? a jesli prywatnie to ile kosztuje taka wizyta?

Gość gość
prywatnie raz w tygodniu, 35 zł za 45 minut. A jest w ogóle to finansowane na NFZ? dziecko prawie 5,5 roku, chodzimy od 5 miesięcy.

Gość gość
Ja chodzę raz w miesiącu na nfz i raz w miesiącu prywatnie (40zł za pół godziny). NA pierwszą wizytę czekałam około miesiąca- ale zapisałam się w pierwszej połowie roku. Wiem, ze w drugiej ( w naszej przychodni) praktycznie nie przyjmują nowych dzieci. Ale w każdej PPP też powinien być psycholog i tam wizyty zwykle przysługują cześciej niż na nfz

Gość gość
moja chodzi w przedszkolu do logopedy ale sa to wizyty płatne.

Gość gość
U mojego dziecka w szkole podstawówka jest darmowy logopeda, przychodzi dwa razy w tygodniu. Zajęcia po lekcjach. W przedszkolu płatny logopeda ale chyba z jakiegoś funduszu jest dofinansowywany bo za 1 godz bierze 20 zl.

Gość gość
na NFZ raz w tygodniu, oczekiwanie na pierwsza wizytę coś ponad miesiac

Gość Różża
Logopeda w szkole u mojego dziecka jest bezpłatny ale to chyba trochę za mało przy sporej wadzie wymowy. Zastanawiam sie nad wizytą tu http://www.trampolina-dzieci.pl/oferta/konsultacje-logopedyczne/ . Mam nadzieję, że szybciej wymowa dziecka będzie prawidłowa. Tym bardziej, że nie tylko z tym mamy problem. I wychodzę z założenia, że warto robić wszystko, by przyszłość dziecka była wolna m.in. od wady wymowy.

Gość gość
U nas zajęcia z logopedą w szkole nie dały za dużo. Chodziliśmy prywatnie do Moniki Narożnej na Ursynowie www.centrumprogreso.pl dopiero to dawało efekty.