Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czuję dziwne obrzydzenie do tego, co słowiańskie...

Polecane posty

Gość gość

Wszystkie słowiańskie kraje łączy parę czynników: wszechobecne brud, alkoholizm, poddaństwo, niezaradność życiowa, zryty, obciachowy folklor... A kiedy słyszę języki słowiańskie, poza polskim (bo akurat jestem do niego przyzwyczajony), to mnie mdli...

Gość gość
pewnie wolisz wszystko co żydowskie :classic_cool:

Gość gość
To wnoś się z tego kraju .

Gość gość
np polska góralszczyzna, disco polo. Toż to mezalians najniższej klasy...

Gość gość
Albo zespół jarzembina. koko koko, euro spoko:o

Gość gość
Żydzi zostali wyrzuceni z Egiptu. Byli to zwykli niewolnicy. To ja wole być Słowianinem.

Gość gość
jarzembina :o do ortografii też czujesz obrzydzenie :D

Gość gość
(((((Wszystkie słowiańskie kraje łączy parę czynników: wszechobecne brud, alkoholizm, poddaństwo, niezaradność życiowa, zryty, obciachowy folklor... A kiedy słyszę języki słowiańskie, poza polskim (bo akurat jestem do niego przyzwyczajony), to mnie mdli...))))) :-P Dzieki -lepiej nikt by chyba tego nie mogl napisac!przeciez ja to samo czuje co TY.NIE NAWIDZE FOLKLORU zadnych haftowanych szmat,niczego na drutach,i tych szydelkowych serwetek,obrusow itd.

Gość gość
20:37 - Słowianin pochodzi od łacińskiego slavus, czyli niewolnik...

Gość gość
A słowiańskie dialekty kojarzą z brakiem wykształcenia i totalnym brakiem estetyki. Daleko im do piękna języków germańskich, języków celtyckich, czy łaciny...

Gość gość
mylisz polski folklor z polską kulturą popularną, autorze

Gość gość
kosmopolita

Gość gość
Ja czuje obrzydzenie do takich jak ty :o nie podoba się to nikt cie tu na siłę nie trzyma. Droga wolna, nie będziesz musiała żyć taka obrzydliwa :P

Gość gość
nie kazdy jest wlochem z urodzenia

Gość gość
piekny jezyk???pszcz ,swiszcz, miszcz ,twist,psist,psyt,sjut,-oto tak wypowiadaja cudzoziemcy i sie smieja (chyba sie raczej nabijaja)z jezyka POLSKIEGO.

20:39-faktycznie,wasz język brzmi lepiej :P.Ja znam dwa słowiańskie języki obce (jeden wschodniosłowiański+jeden południowosłowiański) i się z tym dobrze czuję,a jak Ci się nie podoba,to zawsze możesz pojechać do swojej ojczyzny.Stwierdzam,że Słowiańskie języki są piękniejsze i bardziej melodyjne niż mętny angielski,w którym to rozmawiam bardziej z konieczności i z obrzydzeniem. SŁAWA PRZODKOM!

Gość gość
No bo z innych języków to się nie śmieją prawda :D? z niemieckiego np ,że język nazistów , hitlera ,że twardy i brzydki albo z francuskiego sobie robią żarty "żeli papą" itp. A z Czechów to już w ogóle ... "drevny kocur" ,"elektrycznyj mordulec" "laska nebeska" :D

Gość gość
"inaccessible89 dziś Stwierdzam, że chyba niewiele wiesz o polskim folklorze. Znasz jakieś zespoły? Dzieła sztuki? Co Ci się dokładnie nie podoba w góralskiej sztuce ludowej? (Ale nawet jeśli tak jest, pozostają Ci motywy zdobnicze, pieśni i legendy z innych rejonów, mitologia słowiańska...)" Jak mam znać jakieś zespoły, jak dostaję alergii, od pobrzeżnego kontaktu z tym... Mitologia słowiańska? Toż przecież czegoś takiego nie było...Dlaczego mam brnąć w coś, co na wstępie napawa mnie mdłością?

Gość gość
Jeźyk niemiecki jest jednym z najbrzydszych języków. Są ladne jezyki jak np. francuski ale niemiecki nie należy do ładnych.

Gość gość
Powinnien autor jak najszybciej wynieść się z Polski może w Izraelu będzie mu lepiej.

Gość gość
napawa mnie mdłością :D co za kretynka :)

Gość gość
Sam jesteś debilem.

Od urodzenia dumny z pochodzenia. ,, utworzenie derywatu Sclavéni (é oznacza akcentowane "e" "pochylone", niekoniecznie już wtedy długie), zgodnie ze znaczeniem "pochodzący z...", "pochodzący od...", na oznaczenie "pochodzący z ziem -sławów" (w klasycznym języku użycie -e:nus było co prawda ograniczone do nazw miejscowych, ale później mogło to ulec rozchwianiu) albo od hipotetycznego "Sclavum oppidum" - "miasta Słowian" (problemem jest, co by też ta nazwa mogła oznaczać, tzn. jakie miasto). '' Słowo Sclavus znaczyło w języku łacińskim Słowianina,nie servus,więc nie wiem,skąd ty to wzięłaś.

Gość gość
A ja właśnie niemiecki lubię, a francuskiego nie znoszę. I wbrew często powtarzanym opiniom niemiecki (głównie w swych północnych odmianach) jest językiem o subtelnej wymowie... Podobnie, jak języki skandynawskie i staroangielski. Staroangielski to chyba najpiękniejszy język, jaki kiedykolwiek egzystował...

Taka jest wasza wdzięczność za naszą gościnność,za to,że Polska od wieków nazywana była ,,paradisus iudorum''?????? Nie podoba się,droga wolna.

Gość gość
To,że teraz moda na Donatana i Cleo oraz jakiś czas temu na Jarzębinę nie znaczy,że polski folklor jest do bani ;)

Gość gość
no ale nie można zaprzeczyć, że Polacy mają mało wyczucia estetyki, zarówno w ubiorze, jak i architekturze.

Gość gość
20:51 - Fanem izraela nie jestem, to raz. Dwa, dlaczego ja mam emigrować za kulturą i cywilizacją? Niech ta kultura i cywilizacja przyjdą do mnie...