Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomyłka przy wypłacie??

Polecane posty

Gość gość

Hej! Mam nadzieję że są tu osoby które pracują w kadrach i znaja się w temacie. Jestem na macierzyńskim 8 miesiąc. Pracuję w korporacji. Co miesiąc dostaję te 80 % wypłaty. Na konto wpływało mi dajmy na to 1650 zł. Dopiero teraz sprawdzilam wyplatę za luty bo miałam problemy z netem i az mnie zatkało. Dostałam 1450 zł. Czy mogła tutaj zajsc jakas pomylka?? Myslalam ze księgowa ma stałe polecenie zapłaty i 10 każdego miesiąca wszystko jest automatycznie wygenerowane. Jak sądzicie, ?? Jutro i tak tam przedzwonię ale za tą księgową nie przepadam.

Gość gość
Luty był krotszy stad taka wypłata tez dostalam mniej niz powinnam ale Ja jestem na l4 ciazowym

Gość gość
A jaką masz umowę? Zwykle wynagrodzenie jest wypłacane za miesiąc, a nie za godziny i w każdym mcu powinno być identyczne.

Gość gość
i co z tego ze luty byl krotszy? jak ktos pracuje na umowe o prace to jakie to ma znaczenie?

Gość gość
Ja mialam tez l4 ciazowe - i w lutym dostalam wyplate wyzsza oo co prawda az 2 zl wiecej xf

Gość gość
Na macierzyńskim to normalne. Jest wyliczona stawka za dzień na podstawiw tych 80% i to się mnoży przez ilość dni.

Gość gość
owszem kieszonkowe tym razem nie trafilo do lekarza ale do pipu

Gość gość
co wy mówicie! To faktycznie tak jest?? mam umowę na czas określony do 2019 roku

Gość gość
Tak to zależy od długości miesiąca. Zauważ ze jak miesiąc ma 31 dni to dostajesz kilka złotych więcej. Luty byl krótki skąd mala wyplata. Mam to samo a posiadam umowę na czas nieokreślony.

Gość gość
Ładnie Cię skubnęli:)

Gość gość
Tak właśnie jest - sama już to wyjasnilam... Luty krótszy, to wypłata mniejsza.