Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto zmieniacie noworodkom pieluchy noca?

Polecane posty

Gość gość

Moj maluch je właściwie co godzine.. czasem zmienię pieluchy, 10 min i slysze ze znów narobił, nie mam sil...

Gość gość
bez znaczenia czy noc czy dzien. jak narobi to nie ma zmiluj trzeba zmienic. bywalo,ze przed i po karmeniu czyli np co 20min a bywalo,ze co 3h.

Gość gość
To ja się podlacze pod pytanie jako przyszła mama- lepiej zmienić pieluche przed czy po karmieniu?

Gość gość
Ryzyk-fizyk :P Jak dziecko zasypia przy karmieniu to teoretycznie lepiej go nie ruszać, ale jak kupa poleci to nie ma rady. Z drugiej strony noworodek ma najczęściej twardy sen.

Gość gość
Ja zmieniałam przeważnie i przed, i po- przed jeśli zrobił kupę, to oczywiste, ale sikał też dużo i wiercił się z mokrą, a po- bo przeważnie po karmieniu znowu strzelał kupsko... generalnie przy każdym karmieniu z czego tak z połowę- podwójnie. Jadł co 2,5- 3 godz.

Gość gość
To zależy czy dziecku to przeszkadza. Czasami przewinięcie i oderwanie od karmienia powoduje duży niepokój i nerwy niemowlaka. I automatycznie ciężki powrót do karmienia. Ja najczęściej przewijałam jak już trochę dziecko się najadło, zaczynało się kręcić. Opisałabym to tak: jak głód był wazniejszy dziecko skupiało sie tylko na jedzeniu, a potem w ryk, że ma mokro:)

Gość gość
Jaki przyszła mama dziękuję za rady :)

Gość gość
ja zmieniam przed karmieniem, mała często ulewa po położeniu na płasko po karmieniu. A w nocy nie zmieniam, ostatni pampers zmiana o 22,a rano zmieniamy ok 8 - nie pompuje w nocy mocno, jej to nie przeszkadza, nie ma i nigdy nie miała żadnych odparzeń. Używamy na noc oryginalnych pampersów, na dzień dady(w dzień często zmieniamy).

Gość gość
przepraszam, nie doczytałam,że chodziło o noworodki,a nie niemowlaki:) pisałam o 4 miesięcznym dziecku

Gość gość
Nie zmieniałam. Tyle że nie robiła kupy w nocy.

Gość gość
Ja dziś nocą zmieniała... 6 razy. Musze po karmieniu, dziecko nie lubi, płacze wiec znów musze zostawiać do piersi i usypiac... śpię po 2 h a w domu drugie dziecko...

Gość gość
Tak jak w dzien, bo noworodek nie odroznia nocu od dnia i budzi sie jesc tyle co w dzien w tych samych odstepach czasu, wiec przy kazdym karmieniu nowa pielucha. Proste.

Gość gość
A to czy robisz to przed czy po karmieniu to juz zalezy od matki. Wiele zmienia przed bo im dzieci zasypiaja w trakcie ssania, inne po, bo lubia jak dziecko po karmieniu jest czyste.

Gość gość
Ja w nocy nie zmieniam, mam 3 miesięczna córkę, nie robi kupki w nocy, a zmienienie jej pieluchy powoduje ze sie rozbudza i chce sie bawić, wtedy jest duzy problem z ponownym zasnieciem, co mnie wykancza zwłaszcza w godzinach około 4 nad ranem. Dlatego zmieniam jej dopiero o 6 - 7 jak sie wybudzi na dobre.

Gość gość
Mowa o noworodku a nie kilkumiesiecznym dziecku.

Gość gość
współczuje wam tych pieluch dobrze że to juz za mną i córka sama juz załatwia te sprawy;)

Gość gość
Ja nie zmieniam bo nie chce mi się wstawać...

Gość gość
Moja odrazu byla na mm jadla odratni raz o 22 od pierwszego tyg zycia i cala noc nie. Dopoero o 5-6 rano przebieralam i butle dalam. Takze kupa byla w dzien raz max dwa a noce przespane. Na cycu przez tydz pierwszy byl cyrk kupa karmienie kupa siku karmienie a ja jak zombi godz spalam. Po mm nastalo cudowne zycie i noce z noworodkiem:)

Gość gość
Mm twoja sprawa. Wiele matek jedzie na kp, karmi noca i nie wyglada jak zombi. Wszystko zalezy od charakteru matki, jej nastawienia i orgazizacji noca.

Gość gość
ja mam miesieczna córke wstaje w nocy tak 2 razy do niej,a przewijam głównie po karmieniu bo praktycznie zawsze robi kupe w czasie karmienia:) czasem nawet 3 pampersy pujda za jednym przewijaniem.

Gość gość
ja musialam corke przebierac przed karmieniem bo jak miala mokro to nie chciala jesc i czesto po karmieniu znow trzeba bylo przebrac bo zrobila kupe

Gość gość
Noworodka w nocy przewijałam po każdym karmieniu (przed nie), bo zawsze w trakcie robił kupkę. Zasypiał przy piersi a przewijanie go nie budziło.