Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co ludzie przedstawiają rodzicom swoich partnerów?

Polecane posty

Gość gość

Ja bym się wstydziła przedstawić kogoś, z kim się związałam m.in po to, żeby uprawiać z nim seks. No nie wiem, rodzice mają się na niego gapić, oceniać, ale po co? To moja sprawa, z kim sypiam, nie widzę sensu przedstawiania partnera rodzinie. To, że kulturowo to wygląda inaczej (i dorabia się do tego nie wiadomo jakie ideologie, a to jest osoba, z którą się super dogad;uję, zależy mi na niej i szanuję ją, jest moim przyjacielem i partnerem do łóżka - dla mnie taka jest definicja partnera :)) to nieważne. To jest moja sprawa i nie chcę, żeby rodzina wchodziła z buciorami w moje związki, bo oni muszą mi ocenić faceta. Sama dobrze wiem, jak kogoś ocenić, a nieodpowiedzialna nie byłam nigdy Chyba że wyjść za niego bym się chciała, to okej, ale skoro w ogóle nie popieram małżeństwa i nie planuję być żoną, ten problem odpada. Wiem, że temat jest kontrowersyjny, a wy uznacie mnie za osobę o spaczonym myśleniu, ale naprawdę tak czasem myślę. Nie chcę, żeby ktoś mi mojego partnera jak konia na targu oceniał. Sama też nie chcę być tak oceniana, choć byłam raz w takiej sytuacji i 'teściowie' mnie polubili, ale źle się tam czułam, a nie widzę sensu do zmuszania się do poznawania obcych ludzi. Widzę te różne zachowania od środka, bo do brata przyjeżdża dziewczyna i to jest beznadziejne, wszystko na siłę, bo tak trzeba, choć moja matka jest miła, normalna, a dziewczyna brata też się raczej przyzwyczaiła, ale nawet nie mają ze sobą o czym gadać, no ale gadają, z musiku. Po co to wszystko? Wiążesz się ze swoim partnerem, nie z jego rodziną.

Gość gość
po to zeby wiedziec na co stac tesciowa

Gość gość
Nigdy nie będzie żadnej teściowej;)

to Ty w ogole nie lubisz poznawać ludzi, czy jak? Przecież zanim kogoś poznasz to jest Ci obcy... Nie wiem po co ludzie przedstawiaja swoich partnerów- my poznalismy rodziców bo są po czesci już naszą rodziną. Proste. Ba, powiem Ci więcej, nasi rodzice też sie znają od dłuzszego czasu :):)

Gość gość
no masz trochę spaczone myślenie...wstydzisz się, że seks z kimś uprawiasz? Skoro już się z kimś jest latami to rodzice prędzej czy później go poznają, chyba, że będziesz go chować w szafie za każdym razem jak przyjdą

Gość gość
Ale ja nie będę mieszkać z partnerem. Osobne mieszkania :) oczywiście po parę dni będziemy siedziec u któregoś z nas. Ja muszę mieć swoją przestrzeń i trochę samotności Wiem, dziwne wam się to wydaje, ale ja ogólnie jestem taką osobą.

Gość gość
Nawet mój kuzyn jest w takim związku. Znaczy, ona ma swoje mieszkanie, on swoje, urządził jej pokój u siebie, ale ona u niego parę dni posiedzi i tyle. Dzieci nie chce mieć, bo mówi, że na ojca się nie nadaje, ona co prawda chce,.. no, ale coż, nie potrafią się rozstać bo są za bardzo zakochani i tak się ciągnie