Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okres..a zioła

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie..jakis czas temu miałam stwierdzone lamblie, leczyłam się antybiotykami, pózniej dodatkowo ziołami.. robiłam kilkakrotnie badania po tym.. lambli ani śladu. Jednak ja jestem strasznie przewrażliwiona na tym punkcie, wiem, że są one skłonne do nawrotów, samej przed leczeniem chemią, zdarzyło mi się to. Dlatego chciałabym przeleczyć się jeszcze profilaktycznie vernicdisem.. jest to ziołowy preparat na lamblie, wiec raczej nieszkodliwy Tylko mam pytanie,, własciwiei to niezwiązane z leczeniem, a z czym innym. Chodzi o to, ze mam bardzo intensywne miesiączki, chciałbym zacząć leczenie jak najszybciej by ni zwlekać. tylko zastanawia mnie czy ten preparat tj nalewka, pije sie ją po półtora łyżeczki dwa razy dziennie.. czy miesiączka, to znaczy utrata krwi podczas miesiączki może spowodować, wypłukiwanie z krwi tego prepartu i tym samym zmniejszać skutecznosć? Zastanawia mnie to od dłuższegi czasu już.. no bo przecież, jak bierzemy różbego rodzaju suplementy np magnez, to wiadomo, ze te pierwiastki tracimy wraz z krwią. i myslę, że z ziołami jest podobnie..? Cyz ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie..? Czy może lepiej przeczekać okres, i zacząć kurację, już po?

Gość gość
zobacz jakie sa w nim ziola i jak te ziola poszczegolne sa wydalane z organizmu, jaka droga. jesli ma wierzbownice to musisz zaczac po okresie. zazwyczaj nie ma takich przeciwwskazan. oprocz tej wierzbownicy, no i dziurawiec lubi reagowac z innymi lekami.

Gość gość
nie, traczej nie ma żadnych zioł wpływających na gospodarkę hormonalną, wiem, na pewno, że w składzie mają piołun i inne mają ce działanie przeciwpasożytnicze.. Chodzi mi głównie o sam proces tracenia krwi, czy jest sens w tym czasie przeprowadzać jakąkolwiek kurację.. czy wraz z krwią nie wytrącaja się te substancje z organizmu?

Są zioła, których nie wolno stosować podczas @, min. rumianek, który może znacznie zwiększyć krwawienie. Jeśli chodzi po prostu o działanie ziół na to co działać mają, to @ zdecydowanie nie ma na to wpływu.