Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ojciec nie chce mi dac na dentyste

Polecane posty

Gość gość

mowi ze jestem dorosla i sama mam sobie zarobic jak chce isc... ale gdyby mnie zaprowadzil tak jak robia inni rodzice to bym teraz nie miala takich problemow z zebami. Jak go namowic zeby mi dal kase? Od razu mowie ze nie jest biedny... Na glupoty przep*****la nieraz tysiace pln... A na dentyste nie chce dac!

Gość gość
powiedz ojcu że dentystka jest seksowna i robi loda to on się napali

Gość gość
pracujesz? ile masz lat?

Gość gość
ale tez nie chce sie podlozyc w tej aferze, bo ona MOCNO miedzynarodowa

Gość gość
a ile masz wiosen?

Gość gość
Mam 22 lata i jeszcze sie ucze. Wiem, ze moja postawa jest lekko roszczeniowa, ale sama bede musiala zapierdzielac kilka miesiecy, a ojciec kilka dni, i uwazam ze jego obowiazkiem jest dac mi na to. Mam racje czy nie? I ponawiam pytanie, ja go namowic?

Gość gość
I dodam, ze on sam ma duuze braki w uzebieniu i nie widzi w tym problemu. Sam powiedzial mi ze SZKODA KASY, osobiscie uwazam to za smieszne podczas gdy kupuje sie np. wykrywacz metali za kilka tysiecy! Chyba chce zebym tez byla szczerbata :o

Gość gość
Up. Help :(

Gość gość
Pozostaje Ci się tylko powiesić na szyi ojca prosić słodziutko - "Tatuńku kochany ...." Itp.

Gość gość
No ale po co piszesz o tym na forum? Z ojcem pogadaj.

Gość gość
moim tez bylo szkoda jak bylam w gimnazjum czy liceum. zaniedbali za dzieciaka,a pozniej olewali. jak tylko zaczelam pracowac sama na siebie zaczelam chodzic do dentysty i przez te kilka lat mialam 3kanalowe 2 wyrwane(w technikum) i kilka leczonych. jestem zalamana stanem swojego uzebienia choc z wizyty na wizyte jest coraz lepiej. jest mi strasznie przykro,ze zaniedbali tak wazna rzecz jakie sa zeby i zrobili ze mnie kaleke.

Gość gość
czyli jedyne co moge zrobic to faktycznie sama zarobic na dentyste? Ja az tak zle nie mam - na pewno dwa zeby do kanalowego, moze jeden trzeba bedzie wyrwac :o a reszta to najwyzej malutkie ubytki, bo mam fiola na punkcie zebow i ciagle je myje... no ale chcialbym to miec juz zrobione jak najszybciej... zanim calkiem mi sie nie posypia. na wakacje moge isc do pracy, ale nie oszukujac sie ile zarobie? na pewno nie tyle zeby zrobic wszystkie zeby u dobrego stomatologa. zalamka :o

Gość gość
K#$wa rozmawialam z nim nie jeden raz. Ja swoje, on swoje. Mow do d**y, a Cie osra. Taki juz z niego czlowiek, ale pisze, bo moze ktos ma jakis pomysl zeby go przekonac.

Gość gość
no ja tez kochana dbalam o zeby ale najmniejsza dziurka moze byc juz oznaka prochnicy. poszlam z taka dziurka na kontrole i sie okazalo,ze prochnica od wewnatrz! i to calkiem spora! mialam ze 2 ubytki ale zaczela wyrastac mi 8. rosla w poprzek i popsuła 7. teraz ta 8 obumarla i nadaje sie tylko do wyrwania. takze zawsze cos. ogolnie zeby mam biale,proste,ladne ale co z tego jak caly czas musze je zaleczac i leczyc

Gość gość
no ja tez mam wlasnie osemke do wyrwania, ktora rosnie w poprzek. na dodatek skrzywila mi dolne zeby ktore zawsze mialam proste. no masakra, i skad tu wziac kase? martwie sie bardzo, bo wiem ze z kazdym dniem jest coraz gorzej. kurde, ale mam zal do ojca okropny.

Gość gość
dobra, ostanie pytanie. Czy Waszym zdaniem postapie bardzo zle jesli w takiej sytuacji oszukam go na kase zeby miec na dentyste?

Gość gość
jestes zasr**na go**niara, dobrze ze takiej tepej piz*dzie nie chce dac, facet zawsze pozna tepe babsztylsko nawet jesli niestety to corka

Gość gość
s********j narzekac do tematu ze Polki brzydkie. Bo zeby to wcale nie jest element atrakcyjnosci, nic a nic Kuzwa.

Gość gość
no wlasnie widac jaka coreczka tatusia, pewnie facet zalamany ze splodzil takie niewyzyte zhisteryzowane dziwadlo, na przymusowy oboz pracy dla jencow wyslac to tepy leb sie oduczyl ryczenia

Gość gość
To trzeba się zapisać na NFZ.

Gość gość
a na NFZ nie mozesz isc?

Gość gość
Na nfz nie robia kanalowego. tylko wyrywaja. a sorry, nie chce miec brakow w uzebieniu w tym wieku.

Jak rozmawiałaś delikatnie to spróbuj pogadać teraz ostrzej, powiedz ojcu że to jego zakichany obowiązek utrzymywac Cie puki się uczysz :)

Gość gość
On uwaza ze utrzymanie to jedzenie, mieszkanie itd. i uwaza ze sie wywiazuje. Jak wolam na dentyste to mi mowi"idz do mamusi" chociaz dobrze wie ze jest bezrobotna. Rozmowa juz byla i na grzecznie i prawie awantura. Juz nie wiem jak mam z nim rozmawiac i chyba serio go oszukam. Mam dostep do konta, wezme i tyle.

Gość gość
na nfz robia kanalowe, do 3-ki u gory i na dole. a jak nie to mozesz isc na nfz na polowe leczenia i placic tylko za odbudowe ubytku. ja tak kiedys robilam., Zaplacilam tylko 100 zł za plombe ta lepsza

Gość gość
masz inny sposob. zajdz W CIĄŻĘ , kobiety w ciazy maja wszystko za darmo. Moja bratowa kiedys tak wyczytala i akurat byla w 3 miesiacu. Do 9 mies wyleczyla wszystkie 5 zębów. :)A ja bylam z nia raz i wybulilam 300 :(

Gość gość
ale ja mam do robienia dwie 6stki... a plomb bede musiala miec z 4 to jest kolejne 400, plus wyrwanie osemek. na nfz mozna jedna na rok, a ja mam dwie. i boje sie isc do konowala, a dobrzy dentysci maja kolejki albo "nie maja juz funduszy w tym roku"

Gość gość
gość dziś Haha :D pomysl calkiem odjechany :D niestety nie mam nawet chlopaka :P

Gość gość
z tym ze wezmiesz po cichu to nie radze, bo to bedzie twoja ostatnia pozyczka w zyciu od ojca. Zmieni hasło, zablokuje ci dostep a jak taki uparty jak mowisz to dopiero bedziesz miala bide. Lepiej pros do skutku albo zaszantazuj czyms

Gość gość
Zdaje sobie sprawe ze tak bedzie, tylko ze jestem juz maksymalnie zdesperowana. Ale masz racje, poprosze jeszcze kilka razy, moze wymecze. A czym moglabym go ewentualnie zaszanazowac?