Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kubek niekapek, jaki i kiedy?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy dalyscie swoim maluchom kubek niekapek? I jaki byl tym pierwszym? Moj maluch konczy niedlugo 5 miesiecy, czy to dobry moment na niekapek? Prosze o odpowiedzi

Gość gość
niekapek wprowadziłam dopiero po 1 rz

Gość gość
Mój miał skończone 6 miesięcy, jak kupiłam niekapek z Lovi z miękką końcówką (właśnie po 6 miesiącu). Ale to bardziej, aby nauczył się samodzielnie wkładać końcówkę do ust. Po ok. 2 miesiącach zaczął go nie tylko gryźć, ale pić z niego.

Gość gość
u nas tak jak kolezanka wyzej, w 6 miesiacym roku zycia, my akurat mielismy niekapek z akuku i bylismy zadowoleni. zwroc uwage, by mial miekki ustnik. spokojnie mozesz juz dawac malemu niekapek za pare chwil :)

Gość gość
Moj dostal niekapka jak mial 5-6 miesiecy , taki z miekkim dziobkiem , jak popatrzysz to znajdziezz takie dla maluszkow , od razu zalapal jak z niego pic , butelki nigdy nie lubil a z czegos pic musial :)

Gość gość
czym sie rozni picie z butli od picia z niekapka?

Gość gość
U nas próbowałam dać córce niekapek po 6 mies, ale nie chciała. Jak miała 7 mies. to kupiłam kubek zakręcany ze slomka i mała od razu zaczęła z niego pić.

Gość gość
u nas niekapek pojawil sie w 8 miesiacu, wczesniej probowalismy dac malej, ale nie chciala, wiec nie chcielismy zmuszac, z czasem jakos sie przekonala i polubila swoj niekapek ;)

Gość gość
Ja gdzieś od 8-9 mca próbowałam wprowadzać różne kubki, najpierw niekapek z miękkim ustnikiem, koło roczku dopiero kubek z twardym ustnikiem, kubek 360% który dostał w prezencie... Nic mu nie pasowało, za to w międzyczasie załapał picie przez słomkę, przypilnowałam tylko żeby prawidłowo go chwytał (słomka na środku języka, nie bokiem) i z takiego już pił. Ze zwykłego kubka, najpierw z ustnikiem z zestawu z Ikei a potem bez ustnika pił dopiero jak miał ok. 1,5 roku, czyli w czasie jak zaczynał samodzielnie jeść sztućcami.

Gość gość
my kupilismy malej jak miala 4msc. nie tolerowala butli wiec to bylo dla nas super wyjscie. niby wiedziala o co chodzi ale pila niechetenie. Natomiast miesiac pozniej byla kubkiem zachwycona i pila z niego caly czas. ja polecam kubek tommy pippe czy jakos tak.

u nas 5 miesiecy synek mial i wzielam mu niekapek z miękkim ustnikiem marki akuku, żeby nie rozlewało się nic, bo Maly dopiero sie uczyl "z tym obchodzic"

Gość gość
Tez mialam niekapek z marki akuku z miekkim ustnikirm rewelacja okolo 6-7M potem przeszlam na kubeczek ze slomka okolo 9m wczesniej jakos nie chcial.zalapac..kupilam kubek 360stopni w ogole sie nie sprawdzil nie chcial z tego pic nie mogl.zalapac..teraz ma 1rok i 4 m i pieknie pije z normalnego juz kubeczka musisz probowac co dziecku podpasuje

Gość gość
Ja też wprowadziłam go w 6miesiacu i powoli pokazywałam i uczyłam samodzielnego picia,tak że maly w przyszłym tygodniu skończy 8 miesięcy i juz samodzielnie z niego korzysta.

Gość gość
my zaczelismy podawac niekapek, taki z akuku ( fajny, miekki ustnik) okolo 7 miesiaca zycia, z tym ze troche czasu minelo, zanim mala nauczyla sie samodzielnie z niego korzystac.

Gość gość
dziewczyny a do kiedy korzystac z niekapka? jest jakis moment, w ktorym dziecko jest za duze zeby pic z niekapka?

Gość Marion_Silver
nasz zaczął jak pisałam w 5 miesiącu, teraz ma 11 i dalej uzywamy niekapka z akuku z miękkim ustnikiem, mam tez z twardym, ale wylewa z niego na razie, także my zaczekamy, bo do zwyklych kubków się rwie, ale wszystko leci po brodzie:)

Gość gość
Lovi 360 Retro. Okolo 10 miesieca jakos. A moze blizej 11. Nie pamietam.

Gość gość
Te Akuku to sa tanie chinczyki prosto z Alibaby albo innego Taobao. Nie wiadomo co za substancje sa w tworzywach z ktorych sa odlane.

Gość gość
W 6 mscu życia a canpol baby z miękkim ustnikiem do picia wody (mleko w butli do 16 msca) a w 16 mscu z twardym ustnikiem z sventu (również do mleka

Gość gość
Ja generalnie jestem przeciwniczką niekapków. Kupiłam córce jak miała około 4 miesięcy kubek ze słomką, po kilku dniach załapała o co chodzi, pije z niego, ale nie wypija tak dużo jak z butelki. Teraz ma 8,5 msc i zastanawiam się kiedy kupić jej kubek 360. Podoba mi się lovi retro :) Ale ja właśnie jestem zwolenniczką tych kubków, tak samo słomki. Może to "zboczenie" zawodowe:)

Gość gość
Mój synek pierwszy raz spróbowął niekapka jak miał 4 miesiące, pił wodę i pierwsze soczki jabłkowe, pił tez koper. Potem podawałam mu kaszkę z niekapka żeby był bardziej syty, karmiłam piersią więc czasami miałam wrazenie jakby nie dojadał no i myślałam, że w nocy nmie będzie się tak budził. Jak miał rok to juz pił z normalnego kubka i jadł łyżeczką.

Gość gość
u nas niekapek zagoscil w 6 miesiacu zycia, mielismy taki z akuku, wczesniej wspominany, taki z miekkim ustnikiem i uchwytem- maly szybko zalapal jak z niego korzystac ;)

Gość gość
W piątym miesiącu dawałam wodę z kubka Doidy (ale tylko ja go trzymałam). Od 7 miesiąca dziecko dostało niekapek Lovi 360. Od roku dziecko pije z Doidy Cup samodzielnie.