Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lila122

Adopcja

Polecane posty

Gość Lila122

Co sądzicie o adopcji? Czy faceci wolą mieć własne dzieci czy nie ma znaczenia że jakiś maluszek będzie adoptowany? Ostatnio moja znajoma stwierdziła, że nie warto bo takie dzieci są głównie z patologi...

Gość gość
lepiej małe adoptować żeby patologią nie nasiąkło niestety starsze mają traumy związane z domem dziecka z rodziną itd.

Gość Lila122
Właśnie myślałam wyłącznie o noworodku ale niektórzy twierdzą że charakter ma się we krwi...

Gość gość
Ja jestem za, gdybym nie miała swoich to na pewno bym adoptowała maluszka.... takie w szpitalu zostawiają najczęściej mlode dziewczyny, wiec nie patologia żadna..

Gość Lila122
No fajnie byłoby dostać takie informacje o jego matce i ojcu, bo to ułatwiałoby sprawę.

Gość gość
zostawienie wlasnego dzick jest patologiczne....

Gość gość
temperament, tendencja do uzależnień i dewiacji, iloraz inteligencji, agresja i tego typu problemy mają spory wpsółczynnik genetyczny. Było duzo badań na ten temat, dzieci adoptowane nawet jako niemowlęta zawsze bardziej przypominają swoją biologiczną rodzinę.

Gość Lila122
Czyli sami nie chcielibyście zaadoptować jakiegoś dziecka ?

Gość gość
nie,nigdy w zyciu

Gość gość
Cos ty dziecko zawsze jest indywidualne. Nie liczne noworodki maja ktoras ceche rodziców.

Gość gość
Nie rozumiem stwierdzenia "nie warto". Nie warto to inwestować we franki teraz. Jak można tak powiedzieć o dziecku, o człowieku? Dziecko nie jest niczyją własnością, a rodzice mają mu jedynie pokazać życie i wprowadzić w dorosłość. Co do samej adopcji, to zależy czy ma dla Ciebie znaczenie to, że nie będzie miało kształtu Twojego nosa albo koloru oczu męża/partnera. Bo dziecko, nawet to z patologii, może wyrosnąć na wspaniałego człowieka, jeśli umiejętnie pokaże mu się życie (tak się przecież dzieje w rodzinach biologicznych, gdzie niejednokrotnie zdarzają się różne dysfunkcje).

Gość gość
ale z reguły nie wyrasta, nie udawajcie, że geny nie są ważne

Gość gość
"może wyrosnąć" geny są ważne, ale nie one determinują zachowanie człowieka - bynajmniej nie w tych sferach życia, które są kluczowe dla rozwoju osobistego (bo zakładam, że to jakim jesteśmy człowiekiem nie równa się z tym, kim jesteśmy np. z zawodu)

Tez myślałam o adopcji :) mysle ze jak kochasz i traktujesz jak wlasne to będzie wszystko w porządku.